Happlify: de leukste shopping guide + blog van Nederland en België 💛

Eindelijk is de zomer hier, een beetje later dan gepland, maar dat mag de pret niet drukken. En niks is zo veranderlijk als het weer... Dus ben je een echte zomer-fan, dan hebben we hier een aantal slimme tips om de zomer zo lang mogelijk vast te houden. Een zomers en kleurrijk interieur zorgt ervoor dat jij je fijner voelt en lekker lang geniet van dat zomerse vakantiegevoel. Hoe je dat precies doet vertellen we je aan de hand van 5 handige interieurtips.

Tip 1: Een lichte basis

Een zomers interieur creëer je het beste door rekening te houden met kleur. De zomermaanden zijn bijvoorbeeld erg lang en staan daardoor in het teken van licht. Dit zomerlicht kun je versterken door voor een interieur met lichte tinten te gaan. Je ontdekt zo dat de kleur wit een goede basis vormt voor de rest van het interieur. Bovendien zorgt wit ervoor dat de ruimte direct ruimtelijker aandoet!

Tip 2: Uitpakken met kleur

De kleur wit is misschien een beetje eentonig en daardoor nog niet helemaal wat je zoekt of verwacht van een zomers interieur. Vul de lichte tinten aan met felle, knallende en speelse kleuren. Het is aan te raden om vooral met de woonaccessoires uit te pakken. Deze kun je eenvoudig vervangen als je toe bent aan iets nieuws.

Tip 3: Natuurlijke materialen

Door te spelen met materialen kun je ook een zomers interieur creëren. Vooral natuurlijke materialen dragen bij aan een fleurige en zomerse uitstraling. Combineer bijvoorbeeld een leuk rieten kleed met houten fotolijstjes en linnen kussentjes op de bank. Ook hier hoef je geen grote investeringen te doen, een leuk houten krukje weet jouw interieur al direct een andere sfeer te geven.

natuurlijke woonacessoires

Tip 4: Hang foto’s op

Om dat échte vakantiegevoel op te roepen kun je vakantiefoto’s van vorige reizen door het hele huis ophangen. Hierdoor waan je je weer in vakantiesferen en blijf je maandenlang leuke herinneringen ophalen. “Weet je nog toen? Dat was echt een leuke vakantie! En waar zullen we volgend jaar naartoe gaan?” De vakantie lijkt ineens toch niet meer zo ver weg…

Tip 5: Haal de natuur in huis

Planten en bloemen mogen ook absoluut niet ontbreken in een zomers interieur. In de zomermaanden staat alles in bloei en dat mag dan ook zeker terugkomen in jouw interieur. Haal groen in huis door een kleurrijk boeket op tafel te zetten of ga voor een paar leuke cactussen in mooie potten. Het ziet er niet alleen zomers uit, maar het ruikt ook nog erg lekker. Hiermee creëer je de perfecte look & feel!

natuur in huis

👉 Meer zomer? Vier de zomer met het beste piña colada sorbet recept ever

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.