Happlify: de leukste shopping guide + blog

Happlify shopping guide en happy blog is je positieve go to voor een gehaast bestaan in een snelle en chaotische wereld. Jouw plek voor een blij moment waar je de leukste shops ontdekt en inspiratie vindt in frisse blogposts.

Bedacht door...

Happlify is bedacht en gecreëerd door mij Mariko Naber. Samen met liefde van mijn leven Mark woon ik op Scheveningen en heb ik zoon Scott (2010). Mark en ik runnen samen Happlify, Sell your stuff online en branding agency Loaded ink BNO. Heb ik het over ‘wij’ dan gaat het over Mark, mij en ons super fijne team van assistenten en andere handige masterminds. 

Zelf word ik blij van random acts of kindness, gehaktballen, chocolademousse, family time, surfen, skaten, piña colada's en Monty Python.

• Meer over mij en mijn achtergrond lees je hier
• Sell your stuff online
• Loaded ink BNO

Wie is Happlify?

Happlify bestaat uit een heleboel mensen. Zo hebben we een mooie line up van content creators, het team Happlify. Zij zorgen stuk voor stuk voor hun positieve bijdrage aan ons Happy Blog. En dan heb je uiteraard de Happlify Crew, dat zijn webshops en ondernemers waarbij je terecht kunt voor een mooi, positief en blij product of dienst.

team Happlify

Onze historie

2009

Hoe het begon

Op een saaie, grijze dag met een dikke, donkere wolk boven mijn hoofd ontstond Happlify als een doosje geluk wat je kon kopen bij onze toenmalige webshop Applepiepieces. Dé oplossing: een doos met 10 zakjes met daarin eenvoudige tips, cadeautjes en opdrachten om op een eenvoudige manier vrolijk te worden. We hebben er heel veel mensen blij mee gemaakt, maar na een jaar of vijf was de koek op. Op lange termijn was deze vorm helaas niet rendabel. Lees hier meer >

2014

De koek is op

Het bleek een geweldig idee en er zijn véél mensen blij mee gemaakt. We hebben heel wat ontroerende verhalen gekregen waarmee we zelf tot tranen werden geraakt. Toen na een aantal jaar toch de juice eruit leek, hebben we Happlify even naast ons neergelegd. Het bleek op lange termijn geen rendabel project en -helaas- de schoorsteen moet branden. Mocht ik ooit de lotto winnen, dan begin ik meteen weer met gouden zakjes in dozen te versturen. Of... wanneer we een andere manier vinden!

2019

Happlify 2.0

Na vijf jaar ijskast vond ik eindelijk rust en een nieuw doel voor Happlify. Want als feel good-addict en random act of kindness-freak kun je niet lang niets doen. Mijn behoefte is altijd al groot geweest om mensen te verbinden, blij te maken en te verrassen. Bovendien zocht ik al even een goed platform voor onze SYSO klanten, stuk voor stuk geweldige webshops, die het verdienen zichtbaar te worden bij een groter publiek. Nét voor Corona-tijd lanceerden we Happlify 2.0, geen flauw idee wat ons te wachten stond.

2021

Happlify your Life boek

In Corona-tijd was er vooral behoefte aan saamhorigheid en klein geluk. Zo ontstaat mijn tweede boek Happlify your Life dat in september 2021 uitkomt op de Nederlandse en Belgische markt. Het boek omschrijft alle ins & outs over geluk en hoe je het eenvoudig laat groeien. Herkenbare voorbeelden, leuke weetjes en tips worden afgewisseld met handige invulpagina’s. Ondanks dat dit een mooi hoofdstuk is voor Happlify, drijven we hiermee steeds een beetje verder weg van ons doel...

2022

Pauze

Tijdens de onzekere Corona-tijd is Happlify een positieve community waarmee we een (piep)klein beetje verschil kunnen maken. Maar de feel good overspoelde het doel, en de webshops kregen naar mijn zin te weinig aandacht. Achteraf gezien waren we privé ook 'op'. We verloren in een paar maanden tijd drie dierbare familieleden, mijn chronische migraine draaide overuren en onze andere ondernemingen, SYSO en Loaded ink, groeiden hard. 18 december stuurde ik de, voorlopig, laatste nieuwsbrief.

2023

New & improved!

Hoewel Happlify nooit echt uit de lucht is geweest, voelt het in de lente van 2023 als een nieuw begin. We gaan terug naar de basis en leggen de focus op 'happy shopping guide' met de fijnste webshops, merken en events waar je plezier aan beleeft. Nog steeds met een blog vol leuks, en we streven vooral ons credo na: We rise by lifting others!

Het is goed, dit klopt. Schrijf je in en mis voortaan helemaal niks!

Wat is Happlify precies?

Happlify is een fijn blog en dé happy shopping guide voor de leukste webshops van Nederland en België. Want... er zijn inmiddels zoveel shops dat je soms niet weet waar je moet beginnen en daarom maakt Happlify het je makkelijk.

Alle webshops hier zijn Happlify proof omdat ze:
• veilig zijn
• positief, origineel en/of verrassend zijn
• kwaliteit en/of duurzaamheid leveren