Happlify: de leukste shopping guide + blog

Regen, de meeste mensen balen ervan, en laten we eerlijk zijn, het staat zelden bovenaan ieders favorietenlijstje. Maar ik (Mariko) houd stiekem heel erg van regen en storm, vooral als ik gewoon droog binnenzit en nergens heen hoef natuurlijk. Symbolisch gezien zie ik de verfrissende verandering die regen met zich meebrengt graag als een soort reiniging van al het overtollige. En één van fijn meest favoriete to do’s is na een plakkerig warme zomerdag in de kletterende regen op blote voeten blij zijn. Dat (in de regen dansen) gebeurt niet heel vaak overigens, mocht je je dat afvragen. Blij zijn gelukkig wel.

In dit artikel een aantal leuke dingen die met regen te maken hebben. Speciaal voor jou als je weer eens baalt van de regen.

Petrichor

In de zomer geeft de regen ook een aparte geur na dagen droogte en dat heeft een naam: Petrichor, ik schreef er hier al eens over: Een Magische zomer. Hoe dan?! En op het blog van Loveforrain kun je nog veel meer lezen over het fenomeen petrichor. Op Etsy vind je vele potjes, olies en kaarsen die hiernaar schijnen te ruiken zoals deze Petrichor kaars van Valiant Candle met mooie reviews overigens.

Petrichor kaars

Blauwe regen

Regen kun je dus ook prima kweken en heet ook wel Wisteria (herinner je Wisteria Lane nog? Laat het in de comments weten). Blauwe regen is een winterharde, vrij sterk groeiende klimplant. Planten en zaadjes kun je overal bestellen, zoals hier bij Finns Forest Shop.

Blauwe regen zaadjes bestellen

Na regen komt

Precies, na regen komt zonneschijn! Ook al is de storm nog zo hevig en zijn de wolken pikzwart... het wordt altijd weer anders. En dat heeft Studio Zwaanstraat heel mooi geÏllustreerd. Je kunt de kaart bestellen voor maar €1,95 en iemand fijn opbeuren. Of lijst ‘m in, want zo leuk is ‘ie zeker!

 Studio Zwaanstraat

Loveforrain

Als het dan toch vaak en veel regent, zorg dan voor de juiste kleding. In Noorwegen zei de Noor die ons rond tourde eens: "There's no such thing as bad weather. Only bad clothing". En dat vinden ze bij Happlify Crew Member Loveforrain ook, daar vind je namelijk de leukste regenkleding ever. Van gekleurde regenpakken tot een handige regencape en stijlvolle paraplu, hier moet je zijn: Loveforrain.

Loveforrain

I’m only happy…

Dit liedje is er één uit de oude doos, maar blijft heerlijk op een druilerige herfstdag. Maak nog een lekkere kop koffie, neem een stapel koekjes en zet Garbage aan. De regen gaat toch niet weg omdat jij dat wilt, dus we maken er gewoon wat van!

  

 

Mariko Naber

De auteur: Mariko Naber

Branding expert en online ondernemer Mariko is het happy brain achter Happlify. Samen met partner Mark runt ze Happlify, Sell your stuff online en branding agency Loaded ink BNO. Ze houdt van feel good, random acts of kindness, gehaktballen, chocolademousse, family time, zee, piña colada, sugar & spice and everything nice.

  

 
Beeld: Unsplash
De links in dit artikel zijn gesponsorde links, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.