Bijna Kerst dus eggnog-tijd! Een heerlijk drankje dat je meteen in een blije kerststemming brengt. Een dikke plus: tijdens het maken ervan gaat je huis ook eens lekker ruiken naar feest. Ook handig: dit recept is alcoholvrij én suikervrij. Kids proof dus. Have a jolly Christmas!
Met dit recept maak je 8 porties.
Elke portie bevat ongeveer 4 gram netto koolhydraten.
Ingrediënten
- 4 kopjes ongezoete amandelmelk
- 6 grote eidooiers
- 1/2 kopje Sukrin-zoetstof (of andere keto-vriendelijke zoetstof)
- 2 theelepels vanille-extract
- 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
- 1/2 theelepel gemalen kaneel
- snufje zout
- 1 kopje slagroom
Bereiding
- Meng in een middelgrote pan de amandelmelk, eidooiers, zoetstof, vanille-extract, nootmuskaat, kaneel en zout. Kook op middelhoog vuur, constant kloppend, tot het mengsel ingedikt is en begint te stomen, ongeveer 10 minuten.
- Haal de pan van het vuur en laat het mengsel 10 minuten afkoelen.
- Klop in een aparte kom de slagroom totdat zich stijve pieken vormen.
- Spatel de slagroom voorzichtig door het afgekoelde eierpunchmengsel tot alles goed gemengd is.
- Serveer de advocaat gekoeld, eventueel gegarneerd met een snufje nootmuskaat of kaneel.
Serveer in leuke kopjes of glazen met een kaneelstokje en eventueel wat sinaasappelschil rasp.
Interessant? Deel met iemand:
Houd je haar happy, mooi én gezond met deze 5 tips
Last minute tips voor een stressvrije Kerst