Happlify: de leukste shopping guide + blog

Het is december en dat betekent dat de feestdagen voor de deur staan. Deze dagen staan in het teken van gezelligheid, samen zijn met familie en cadeautjes. Maar het draait ook zeker om eten, heel veel eten zelfs. Een kerstontbijt, brunch, kerstdiner, hapjes, borrels en ga nog maar even door. We kennen het allemaal. De verleiding om veel te eten tijdens deze dagen is dan ook enorm groot. Na afloop voel je je vaak schuldig, omdat je te veel gegeten hebt en alle kilo’s er weer af moeten. Voorkomen is beter dan genezen en daarom adviseren wij om op een gezonde manier de feestdagen door te komen. Hieronder lees je hoe je dat het beste doet.

1 - Gezonde kerstrecepten

Tijdens de feestdagen is er altijd genoeg lekkers te eten en wordt er niet vaak aan een gezonde levensstijl gedacht. Je hebt het natuurlijk niet altijd voor het zeggen wat er op tafel komt omdat je buitenshuis eet. Maar goed nieuws, een lekker kerstdiner hoeft natuurlijk niet altijd een caloriebom te zijn. Er zijn genoeg smakelijke én gezonde variaties op de kerstklassiekers. Je hoeft geen sterrenkok te zijn om familie en/of vrienden te verrassen met een gezond kerstdiner. Denk bijvoorbeeld aan couscous met groente en een stukje stoofvlees, gevulde pompoen, vis, een groetequiche en salades. Laat de broodjes met kruidenboter of andere smeersels staan. De broodjes zitten niet alleen vol met zinloze koolhydraten, als je er te veel van eet heb je geen zin meer in de rest van de gangen. Maak jij het kerstdessert? Kies dan voor pure ingrediënten vol voedingswaarde. Denk bijvoorbeeld aan rauwe brownies, gebakken peer uit de oven met noten of een fruitbowl.

2 - Houd rekening met andere maaltijden

Weet je dat je ’s avonds uitgebreid gaat eten, dan kan je daar gedurende de dag rekening mee houden. Zorg ervoor dat je lichte maaltijden eet. Ontbijt bijvoorbeeld met kwark en kies voor een gezonde salade als lunch. Probeer de tussendoortjes te laten staan. Let wel op dat je niet te weinig eet, want dan gaat je maag krimpen. Hierdoor past er minder in én zit je sneller vol. Eet dus overdag, maar niet te veel. Licht en verteerbarbare gerechten zijn het beste. Daarnaast adviseren wij ook om voldoende water te drinken gedurende de dag.

3 - Blijf bewegen

Je weet dat je tijdens de feestdagen altijd net iets meer eet dan op een normale dag. Je eet en drinkt meer, maar je beweegt minder. Gelukkig ben je niet de enige. Om dit te compenseren kan je juist op deze momenten wat meer gaan bewegen. Dit is extra belangrijk als je op gewicht wilt blijven. Tijdens de feestdagen kan je regelmatig een frisse neus halen. En waarschijnlijk wil je toch een drankje doen, dus dan is de keuze om de fiets te pakken snel gemaakt.

4 - Verse hapjes

Je gaat bij je ouders, broer, oma of een ander familielid eten. Laat niet één persoon alles bereiden, maar zorg ervoor dat iedereen een gang maakt. Als je de taken verdeelt, zit iedereen namelijk een stuk relaxter aan het kerstdiner. Teamwork, daar draait het om. Je kan het eten ter plekke nog even opwarmen of voorzien van een finishing touch voor een stralende feestmaaltijd. Heb je hapjes en drankjes die koel moeten blijven? Neem ze mee in een koeltas. Zo blijven ze lekker vers en het is natuurlijk ook makkelijk om al het lekkers op deze manier mee te nemen. Je kan er eventueel nog koelelementen in stoppen. Wil je indruk maken en met een originele koeltas aankomen? Laat dan koeltassen bedrukken. Heb je meerdere tassen of andere artikelen bij je die je wilt bedrukken? Ook dat is mogelijk.

5 - Gezonde voornemens voor het nieuwe jaar

Gezonde voornemens voor het nieuwe jaar zijn een kans om fris te beginnen en de focus te leggen op het welzijn van lichaam en geest. Het begint met bewustwording en het stellen van haalbare doelen. Het inschakelen van een voedingsspecialist voor gepersonaliseerd voedingsadvies kan hierbij van onschatbare waarde zijn.

Een diëtist is een expert op het gebied van voeding en kan je helpen bij het opstellen van een voedingsplan dat aansluit op jouw specifieke behoeften en doelen. Of je nu wilt afvallen, spiermassa wilt opbouwen, of gewoon een gezondere levensstijl wilt ontwikkelen, een diëtist kan je voorzien van de juiste begeleiding en advies.

Een van de sleutels tot het succes van gezonde voornemens is realisme. In plaats van jezelf te overbelasten met rigide diëten en onrealistische verwachtingen, is het beter om stap voor stap veranderingen aan te brengen in je eetgewoonten en levensstijl. Een diëtist kan je helpen bij het opstellen van een realistisch plan dat past bij jouw levensstijl en voorkeuren.

Het nieuwe jaar biedt de mogelijkheid om een frisse start te maken en te werken aan een gezonder, gelukkiger zelf. Met de juiste begeleiding en ondersteuning van een diëtist, kun je de eerste stappen zetten richting het bereiken van je gezonde voornemens en het verbeteren van je algehele welzijn. Het is de investering in jezelf meer dan waard.

De links in dit artikel zijn gesponsorde links, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Happlify kan bestaan door gesponsorde content en/of advertenties. Dat betekent dat we een vergoeding krijgen voor het plaatsen van deze gesponsorde content / advertenties. We zijn extreem kritisch op de partijen waarmee we samenwerken, alleen kwalitatieve en relevante ondernemingen en organisaties krijgen toegang tot Happlify.nl. Zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

1 reactie

    • Patty
    • 20 december 2022 om 10:42

    Hele fijne, gezonde en fitte feestdagen en een sprankelend Nieuwjaar!!

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.