Happlify: de leukste shopping guide + blog van Nederland en België 💛

Krullen, stijl haar, rood, zwart, wit, blond of bruin, haar is er in alle soorten en maten en we doen er veel mee. Kortwieken, wassen, krullen, verven, in knotten en staarten, you name it en juist dat is leuk, maar vaak toch niet even gezond voor die bos op je hoofd. Hierbij daarom 5 goede tips om je lokken mooi en gezond te houden - en happy dus!

Tip 1 - Gebruik een leave-in conditioner

Leave-in conditioner is een conditioner die je niet uitspoelt, maar in je haar laat zitten. Het is een echte aanrader voor mensen met droog, beschadigd of krullend haar, maar ook als je je haar vaak föhnt, stylen of kleuren doet. Leave-in conditioner verzorgt en beschermt je haar en zorgt ervoor dat je haar minder snel breuk krijgt. Hoe je het gebruikt? Breng een kleine hoeveelheid aan op je handpalm en verdeel het over je haar, vooral over de lengtes en punten. Shea Moisture 100% pack €37 via Bol.com
 

Tip 2 - Gebruik een luchtbevochtiger

In de winter zetten we de centrale verwarming aan en dat maakt de lucht in huis droger. Dat is niet alleen ontzettend slecht voor je huid, maar ook je haar kan er erg droog van worden. Een luchtbevochtiger vult de vochtigheid in huis weer aan, waardoor je haar minder snel droog, dof en broos wordt. En dat is niet alles! Een vochtige lucht is ook beter voor je keel, ogen en neus. Een luchtbevochtiger is dus eigenlijk een echte must-have voor in huis.

Tip 3 - Style je haar met een Steampod

Een Steampod is een stoomstijltang (van L’oreal). Dit handige apparaat maakt gebruik van een nieuwe technologie wat anders werkt dan de traditionele stijltangen. Tijdens het stijlen wordt er namelijk stoom uitgeblazen, dit houdt je haar vochtig. Hierdoor blijft je haar beschermd tot diep in de haarvezels. Het beschermt tot wel 78% meer dan traditionele stijltangen. Ook zijn de platen keramisch, waardoor je haar nog beter beschermd is. Wil je mooi verzorgd én gezond glad haar, dan kun je een Steampod kopen.

 

Steampod

Tip 4 - Gebruik een haarolie of -masker

Een olie of haarmasker is een echte verwennerij voor je haar. Het geeft je haar een extra boost van hydraterende en voedende ingrediënten waardoor je haar zachter, glanzender en gezonder wordt. Gebruik een olie of haarmasker 1 á 2 keer per week, in combinatie met je normale haarverzorging. Breng het aan op handdoek droog of droog haar, laat het intrekken en was het daarna uit met shampoo.

Tip 5 - Slaap met een satijnen kussensloop

Satijnen kussenslopen zijn niet alleen fijn voor je huid, maar ook voor je haar. Een normaal katoenen kussensloop kan namelijk zorgen voor frizz en statisch haar. Slaap daarom met een satijnen kussensloop, zodat je haar glad en static-free blijft.

Als je al deze tips toepast dan pluk je daar binnenkort zeker de vruchten van. Wees lief voor je haar en je zal zien hoe mooi en happy het daar van wordt!

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.