Happlify: de leukste shopping guide + blog

Ben jij altijd degene die zich in het zweet werkt in de keuken? Probeer je elk jaar weer die mooi gedekte tafel vol te krijgen met familie én de heerlijkste gerechten? Stoofvlees, aardappeltjes uit de oven, cranberrysaus, mooie bijgerechten, salades, zelfgemaakte sausjes, misschien zelfs wel een kalkoen?! Het plaatje in je hoofd is elk jaar weer zo mooi, en je verwachtingen zijn iedere keer ook weer zooo hoog. Maar wees eerlijk, tegen de tijd dat jij ook ein-de-lijk aan tafel zit, heeft de visite de halve drankvoorraad al op, ben je bekaf en hebben je kids de zoveelste ruzie.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over het huis versieren (en weer opruimen), kerstkleding en… -o horror- de cadeaus!! Word je al niet lekker bij het lezen van bovenstaande? Laat me je helpen, ik heb fijne tips die jou veel relaxter door die feestdagen heen loodsen, het liefst natuurlijk zodat je er zelf ook nog van kunt genieten!

Tip 1 - Thuis blijven

Zo, meteen ingekopt: thuisblijven, want ja, dat kan prima. Niet naar familie, niet naar vrienden, niemand over de vloer. Maar gewoon, samen thuis. Gordijnen dicht, met lekker veel kaarsjes, huispakken aan, lieve cadeautjes, kerstfilms kijken en diepvriespizza eten met een emmer Ben & Jerry’s toe. Omdat het kan. Kerstfilmtips:

  1. The Polar Express (persoonlijke favo hier)
  2. Elf (let op de suffe filmset en it can’t be unseen - sorry)
  3. Scrooge (de versie die jij leuk vindt)
  4. Love Actually (met Sneep 😭)
  5. Home Alone (en kijk daarna deze Film crawl waar ze de filmlocaties opzoeken - Juicy fact over deze film: Home Alone is gemaakt in 1990 - you do the math 😱)

🎅 Houd je van kerstfilms? Lees deze blogpost!

Tip 2 - Een super makkelijk kerstdiner

Kerstpizza - Een kerstdiner geeft misschien nog wel het meeste stress, dus zie je er nu al tegenop: organiseer het niet of kies voor iets makkelijks. Stel pizza voor. Dat klinkt misschien gek, maar toen ik dat vorig jaar hier opperde, werd er hard gejuicht! Je kan pizza bestellen, al durf ik niet te zeggen dat waar jij woont op kerstavond wordt bezorgt. Een heel leuk alternatief daar weer voor is allemaal zelf pizza maken. Haal wat pre-made pizzabodems en lekker, misschien wat luxer, beleg in huis en je hebt gegarandeerd gezelligheid in de keuken én geen kinderen die over het eten klagen. Dus: move over foute kersttrui (dat is zo 2012), wij hebben kerstpizza!Moet het dan toch kerst themed zijn? Maak dan deze, de bron + het recept vind je hier.

Tip 3 - Dit jaar écht iets anders doen

Zijn de feestdagen nog niet echt gepland, denk dat hier eens over na: doe eens iets anders. Ga weg op mini vakantie, zoek een plek waar je uit kunt rusten. Of je dat nu alleen doet, met een partner of met een compleet gezin, iedereen heeft recht op ontlading. Kerst een jaartje overslaan -of heel anders vieren- kan best. Lekker weg dus en uit ervaring kan ik zeggen dat dat best in eigen land kan. We komen soms niet aan elkaar toe, een gezellig huis zonder wifi en een bordspel doet soms dan wonderen. Zelf boeken we ruim voor de kerst graag een weekendje in het Stookhuisje van de Aquamarijn, maar er zijn natuurlijk ook plenty grotere accomodaties zonder dat het meteen een vakantiepark hoeft te zijn, hoewel dat soms ook best heel leuk is!

Tip 4 - Cadeaus scoor je ruim op tijd

Regeren is vooruitzien, en stress beperk je als een de boel een beetje plant. Cadeautjes inkopen bijvoorbeeld. Dat doe je het liefst niet twee dagen van te voren, maar minimaal twee weken van te voren okay? Hier twee mooie cadeautips van twee van onze favoriete webshops.

Bastaa retro - Muismat Perzisch tapijt jaren 70 stijl

Ben jij een vintage liefhebber, dan mag deze muismat bij jou zeker niet ontbreken. De mouse pad heeft de look van een klassiek smyrna kleedje, ook wel bekend als een Perzisch tapijt. Hij is heerlijk zacht aan de bovenkant en voorzien van de bekende franje van katoen.

De onderkant is van rubber, zodat het matje niet kan wegglijden. Ben jij toch wat moderner ingesteld? Ook dan is dit leuke retro muismatje een echte eyecatcher in jouw interieur. Bastaa retro - €8,95


Oorhangers geslepen citrien zilver

Wat Mooi! Deze handgemaakte oorbellen zijn ingelegd met geslepen citrien stenen. Het zilver is ruim aanwezig en mooi bewerkt. Citrien geeft energie, levensvreugde en moed en bevordert het zelfvertrouwen.

De steen heeft een maat van 8mm x 10 mm. De oorhanger is 16 mm hoog en 11 mm breed. Echte earcatchers! Ietsmooisvooljou.nl - €42,50

 

Tip 5 - Let it gooo

Is een activiteit uiteindelijk toch iets dat moet omdat ‘het nu eenmaal verplichtingen zijn’ en krijg je daar tóch stress van? Doe als Elsa en LET IT GO: neem dan af en toe even een break.

  1. Trek je terug, zoek een plekje waar je een paar minuten ongestoord kunt zijn en ga comfortabel liggen of zitten.
  2. Adem langzaam binnen 4 tellen in door je neus, houdt 7 tellen vast en adem zachtjes uit door je mond binnen 8 tellen. Dat is eigenlijk een techniek om snel in slaap te komen, maar helpt ook heel goed om jezelf rustig te maken. Herhaal een keer of 3 of zolang het nodig is.
  3. Denk ondertussen aan niets of iets wat juist ontspant. Een fijne vakantieherinnering of een moment wanneer je totaal relaxt bent.
  4. Sluit af met de gedachte ‘dat het altijd wel weer 11 uur wordt’, met andere woorden: alles is eindig. Probeer van de positieve en fijne dingen te genieten!


Tip 6 - O joy

Uiteindelijk hebben we maar één keer kerst per jaar en het is onder andere bedoeld om samen te komen en dankbaar te zijn voor elkaar. Aanschouw die dag en probeer te reageren op basis van aandacht en liefde in plaats van actie en emotie. Geniet van wat je hebt, wees blij met wat je hebt en maak herinneringen. Wat je ook gaat doen: "Joy to the world met Dolly!" Oeh, doe mij die jurk and I'm ready. Feestdagen here we come! 💃

Happlify kan bestaan door gesponsorde content en/of advertenties. Dat betekent dat we een vergoeding krijgen voor het plaatsen van deze gesponsorde content / advertenties. We zijn extreem kritisch op de partijen waarmee we samenwerken, alleen kwalitatieve en relevante ondernemingen en organisaties krijgen toegang tot Happlify.nl. Zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.