Happlify: de leukste shopping guide + blog

Ben je op zoek naar een origineel cadeautje, vintage behang, biologische kruiden, of iets voor je aquarium? Het is leuk om online op zoek te gaan naar iets speciaals. Misschien begin je jouw zoektocht, net als veel andere online shoppers, met het checken van de webshops van de bekendere ketens. Maar laat je eens verrassen door de andere 84.0000 webshops in Nederland! Daar vind je zeker iets bijzonders. En ‘shopping local online’ biedt ook nog eens een aantal fijne voordelen.

Vijf goede redenen om bij kleinere webshops te bestellen

1 - Unieke producten

Standaardspullen zijn er al genoeg. Bij kleinere webshops vind je de leukste zelfgemaakte producten of op maat samengestelde pakketten, waardoor je makkelijk een uniek cadeau of interieur-item scoort. 


2 - Uitgebreid, gespecialiseerd aanbod & kennis

Grotere ketens hebben meestal  niet veel verschillende types of accessoires in hun assortiment. Gespecialiseerde webshops zijn experts op hun gebied en bieden je een uitgebreide keuze. Bovendien kun je met vragen eenvoudig bij hen terecht. Benieuwd? Bij WebwinkelKeur zijn meer dan 9.200 webshops aangesloten, van broodbakkers tot tuinplanten-webshops Typ maar eens een zoekwoord in op de Ledenlijst en ontdek welke shops er tevoorschijn komen. 


3 - Persoonlijk contact

We noemden het hierboven al, het contact met kleinere webshops is makkelijker. Geen chatbots en geen grote klantenservice, waar je steeds door iemand anders geholpen wordt (als je er al doorheen komt). Wél persoonlijke aandacht en contact. Vaak is het zelfs de webwinkelier zelf die jouw vraag beantwoordt. Ook fijn als je iets mooi wilt laten inpakken of een persoonlijke boodschap met je bestelling wilt laten meesturen.


4 - Duurzaamheid

Wist je dat het percentage retouren bij kleinere aanbieders een stuk lager is dan bij de grote ketens? Doordat je makkelijk vragen kunt stellen en de webshopeigenaar alles weet over de producten, hoef je niet te gokken of een product is wat je zoekt, of 3 verschillende maten te kopen, om er later weer minimaal 2 terug te sturen. Dat is pas duurzaam!

5 - Shop local online

Het leuke van internet is dat ‘Shop local’ nu overal kan. Je kunt in Friesland wonen en met je aankoop een hardwerkende ondernemer in Zeeland steunen. En daar profiteert de lokale economie ook weer van. Doen dus!

Het is echt zo: ‘When you buy from a small business, an actual person does a little happy dance’. Wie ga jij blij maken met jouw aankoop?

👉 Heb jij nog een leuke tip voor ons? Laat het hieronder even weten!

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.