Happlify: de leukste shopping guide + blog van Nederland en België 💛

Bij het kopen van een bh zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Denk hierbij vooral aan comfort, de juiste maat, de lengte van de schouderbandjes en hoe deze staat onder je kleding. De bh moet niet alleen goed passen, maar moet ook de nodige ondersteuning geven. Dit is echter niet eenvoudig. Heel veel vrouwen lopen rond in een verkeerde bh. Wil je ervoor zorgen dat jouw bh perfect zit? Dan is het belangrijk om te weten waar je op moet letten. We zetten de belangrijkste punten op een rij. 

Pas meerdere maten 

Heb je een fijne Hema bh gevonden? Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je de juiste maat draagt. Je wilt er zeker van zijn dat de bh goed aansluit op je figuur en tegelijkertijd de nodige ondersteuning kan bieden. Als je niet zeker bent van de maat, is het slim om meerdere maten te passen. Je zou bijvoorbeeld meerdere maten online kunnen bestellen, zodat je ze op je gemak thuis kunt passen. Zie voor een overzicht onderstaande maattabel.

Handige bh maattabel

maattabel bh

Kijk altijd of je borsten goed binnen de cup vallen. Staat de cup een beetje van je borst af of komen je borsten er lichtjes onderuit? Dan heb je niet de juiste maat te pakken. 

Kom je er echt niet uit? Ga dan naar een speciale lingeriewinkel en laat je informeren door de medewerkers hier. Houd er rekening mee dat je borsten door de jaren heen kunnen veranderen. Bijvoorbeeld onder invloed van hormonen nadat je kinderen hebt gekregen of doordat je ouder bent geworden. Daarom is het goed om je borsten minimaal eens in de twee á drie maanden op te meten. 

Wel of geen beugel? 

Er zijn beha’s met en zonder beugel. Welke je kiest, is met name afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur. Het voordeel van een beha met beugel is dat deze extra ondersteuning biedt. Sommige vrouwen vinden een beugelbh echter niet lekker zitten. Zij vinden meer comfort bij een bh zonder beugel. Dit is dus heel persoonlijk. Het is het beste om gewoon verschillende soorten uit te proberen en te kijken waar jij je het lekkerst bij voelt. 

hema bh

Het juiste moment om te kijken voor een nieuwe bh 

Op sommige momenten is het een minder goed idee om te winkelen voor nieuwe bh’s. Bijvoorbeeld wanneer je op dat moment menstrueert. Tijdens het ‘maandelijkse feestje’ kunnen je borsten wat groter en gevoeliger zijn. De kans is groot dat de bh’s die dan goed zitten, op andere momenten weer minder lekker zitten. 

Hoe staat de bh onder je kleding? 

Bij het passen van nieuwe bh’s is het tevens een goed idee om te kijken hoe deze onder je kleding staat. Zodra je hem past, is het dan ook goed om ook nog even een shirt of een jurk aan te trekken. Komen je borsten nu mooi uit? Geeft de bh voldoende ondersteuning? 

Long story short

Tips voor het kopen van een bh: let op comfort, juiste maat, schouderbandjes en kledingpassing. Probeer meerdere maten en zorg ervoor dat je borsten goed binnen de cup vallen. Overweeg wel of geen beugel, afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Kies het juiste moment om te winkelen en let op hoe de bh onder je kleding staat. Zo zorg je ervoor dat jouw bh perfect zit en de nodige ondersteuning biedt. Veel plezier met shoppen!

De links in dit artikel zijn gesponsorde links, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.