Sommige combinaties zijn simpelweg gemaakt voor elkaar. Zoete aardappel, Parmezaan en truffelmayonaise? Dat is er zo eentje. Deze kleine goudbruine bites zijn zacht van binnen, knapperig van buiten en krijgen een onweerstaanbare finishing touch met versgeraspte Parmezaanse kaas en romige truffelmayo. Ideaal voor een feestje, als luxe borrelhap of als verrassend voorgerecht.

En het mooiste? Je kunt ze al van tevoren maken en vlak voor het serveren nog even opwarmen in de oven, airfryer of friteuse. Dat betekent: minimale stress, maximale indruk.

Knapperige (!) zoete aardappelbites met Parmezaan & truffel

Recept voor ± 40 hapjes

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 15 minuten

Benodigdheden:

  • (Elektrische) rasp
  • Diepe kom
  • Diepe hapjespan of friteuse

Ingrediënten

  • 450 g zoete aardappels, geschild
  • 1 rode ui
  • 2 middelgrote eieren
  • 120 g bloem
  • 45 g Parmezaanse kaas, versgeraspt
  • Zwarte peper & zout
  • Zonnebloemolie, om in te bakken
  • Truffelmayonaise, om te serveren

Zo maak je de aardappelbites

  1. Voorbereiden
    Schil de zoete aardappels, dep ze droog en rasp ze fijn. Doe de geraspte aardappel in een grote kom.

  2. Ui en eieren toevoegen
    Rasp of snipper de rode ui en voeg toe. Breek de eieren boven de kom en meng alles goed door.

  3. Op smaak brengen
    Breng het mengsel royaal op smaak met zwarte peper en zout. Voeg de helft van de Parmezaanse kaas en de bloem toe, en roer nogmaals.

  4. Vormpjes maken
    Schep steeds een flinke lepel van het mengsel en vorm er kleine ovale hapjes van. Leg ze op een bord klaar voor het bakken.

  5. Bakken
    Verhit een laag olie in een hapjespan of zet de friteuse aan op 180°C. Laat de bites voorzichtig in de olie glijden (met twee lepels gaat dit het makkelijkst) en bak tot ze goudbruin en knapperig zijn.

  6. Serveren
    Laat de bites uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ze met de rest van de Parmezaanse kaas en serveer met een flinke dot truffelmayonaise of druppel deze eroverheen.

Klein hapje, groot effect

Of je ze nu serveert als borrelhap, feeststarter of guilty pleasure voor jezelf: deze zoete aardappelbites zijn altijd een hit. Knapperig, romig en met die luxe truffel-Parmezaan-twist waar je gasten gegarandeerd nog jaren over zullen praten.

🍕 Meer recepten van Shannah vind je hier zoals deze ontbijtpizza

ontbijtpizza
Just Gimmie FriesAuteur - Shannah van der Wal

Fotograaf & content creator Shannah combineert haar liefde voor fotografie en eten op haar foodblog Just Gimme Fries. Hier brengt ze Aziatisch & Westers eten samen door middel van makkelijke, maar heerlijke recepten. Verder maak je haar altijd blij met frietjes, video's van katten & weetjes over Japan.

Happlify kan bestaan door gesponsorde content en/of advertenties. Dat betekent dat we een vergoeding krijgen voor het plaatsen van deze gesponsorde content / advertenties. We zijn extreem kritisch op de partijen waarmee we samenwerken, alleen kwalitatieve en relevante ondernemingen en organisaties krijgen toegang tot Happlify.nl. Zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.