Happlify: de leukste shopping guide + blog

De koude en donkere maanden komen er weer aan, dus kruipen we massaal naar binnen. En daar is het bijvoorkeur droog en warm. Je kan natuurlijk de kachel een standje hoger te zetten, maar nu de energietarieven twee (!) keer zo hoog zijn als een jaar geleden... is het een goed idee ook andere manieren te ontdekken om lekker warm te blijven deze herfst en winter. Bij deze een aantal goede warm-houd-tips en het wat serieuzere werk...

Tip 1 - Extra laagje

In februari is het warmetruiendag, maar waarom kan het niet elke dag warmetruiendag zijn dus trek die lekkere trui of vest aan als het koud is. Truien met collen, kabels, Noorse motieven, fleece alles kan en mag. En als je een uniek exemplaar wil kan je er natuurlijk ook eentje zelf breien. Maar... check ook zeker even de Happlify style guide: de epic vesten top 4.

mooi vest 2021

Tip 2 - Investeer in een mooie deken/plaid

Wat is er lekkerder om onder een plaid op de bank weg te kruipen. Ook is het plaid een woonitem die leuk staat op je bank zonder er onder te liggen. Investeerd in een heerlijke deken waar je graag onder wegkruipt. Er zijn talloze mooie plaids verkrijgbaar in verschillende kleuren die je tijdens je Netflix & chill-sessies heerlijk warm houden. Tijdens koude nachten kan deze deken ook prima als extra laagje over je bed. Hiermee heb jij het deze winter niet koud! Kijk bijvoorbeeld eens bij Serious Sugar, daar hebben ze de leukste exemplaren.

Roze fleece deken

Tip 3 - Kruik of kersenpittenkussen

Met een kruik gevuld met heet water krijg je het zeker niet koud. Het zijn gelukkig tegenwoordig niet meer van die saaie terracotta kleurige kruiken maar je hebt ze in de leukste designs. Je kunt ook een kersenpittenkussen gebruiken ook wel hittepit genoemd. Even opwarmen in de magnetron en je hebt een heerlijk warm kussen. Kersenpitkussens kan je wassen en natuurlijk laten drogen voor een langdurig gebruik.

Tip 4 - Duurzame pantoffels

Als je aan heerlijk warme pantoffels denkt die wel een tijdje meegaan, dan staan de sloffen van Esgii op nummer 1. De High boots van dit mooie merk bijvoorbeeld, zijn prachtige kwaliteitssloffen die eerlijk en duurzaam gemaakt zijn van kwaliteitswol. Ze zien er mooi tijdloos uit en gaan jaren mee. Ook heel fijn: door de mix van Mongoolse wol en Merino wol krijg je wel lekkere warme voeten, maar omdat wol ventileert geen zweetvoeten!


Tip 5 - Handenwarmertje

Heb je koude handen dan is een handenwarmer ideaal. De Häago handwarmers stralen na te openen binnen 5 minuten (veilig!!) een heerlijke warmte af. Lekker om in je handschoenen te dragen als je op de fiets zit bijvoorbeeld maar ook lekker om in huis te gebruiken voor warme handen. Koop ze per 10 van Häago en houd paraat bij koude dagen.

Handwarmer Haago

Tip 6 - Isoleer je huis

Een andere effectieve, wat ingrijpendere, manier om je huis warm te houden en de energierekening te verlagen, is door te investeren in goede isolatie. Er zijn een hoop milieuvoordelen van spouwmuurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie of het vervangen van enkel glas door dubbel of zelfs driedubbel glas, elke vorm van isolatie draagt bij aan het behouden van warmte binnen je woning. Dit betekent dat je minder hoeft te stoken om een comfortabele temperatuur te handhaven, wat direct resulteert in lagere stookkosten. Bovendien verbetert isolatie niet alleen de energie-efficiëntie van je huis, maar zorgt het ook voor een aangenamer binnenklimaat en minder tocht. De overheid biedt vaak subsidies en regelingen om woningisolatie financieel aantrekkelijker te maken, waardoor de investering sneller terugverdiend kan worden. Door je huis goed te isoleren, zet je een belangrijke stap naar een duurzamer huishouden en draag je bij aan het verminderen van CO2-uitstoot. Win-win!

Tip 7 - Zonnepanelen

En er is nog een duurzame stap die je kunt overwegen om je energierekening op de lange termijn te verlagen: investeer in zonnepanelen. Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit, waardoor je minder afhankelijk wordt van het energienet en de stijgende energieprijzen. In Nederland wordt het steeds aantrekkelijker om voor zonne-energie te kiezen, niet alleen vanwege de financiële besparing, maar ook door de positieve impact op het milieu. Met de huidige subsidies en fiscale voordelen kan de investering in zonnepanelen sneller lonend zijn dan je denkt. Bovendien verhoogt het plaatsen van zonnepanelen de waarde van je huis en draag je bij aan een groenere toekomst. Begin met een dakscan om te zien hoeveel je kunt besparen en welke mogelijkheden jouw dak biedt voor het plaatsen van verschillende typen zonnepanelen. Zo blijf je niet alleen warm, maar ook financieel comfortabel, terwijl je een steentje bijdraagt aan een duurzamere wereld.

 

Met deze tips zit je er lekker warmpjes bij, dus blijf lekker binnen en geniet van deze gezellige tijd. 

Auteur - Tessa Droge
Officemanager en planner als beroep en in haar vrije tijd dol op lezen, lekker eten, winkelen en reizen. De dingen waar ze zoveel plezier uithaalt test ze graag uitgebreid uit. Voor Happlify probeert ze (nieuwe) producten en schrijft over haar bevindingen. Je zal haar hier zeker nog vaker tegenkomen.

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.