Happlify: de leukste shopping guide + blog

De druk om te presteren wordt steeds groter, pas als je hogerop komt in het leven ben je succesvol en zal je geluk vinden. Tenminste, dat wordt ons vaak voor gehouden. Maar hierdoor ervaar je ontzettend veel druk en verlies je vaak uit het oog dat er al ontzettend veel geluksmomenten in je leven te vinden zijn! Door daar wat vaker bij stil te staan en je bewust te worden van alle kleine geluksmomenten zal je gaan merken dat je vanzelf lekkerder in je vel gaat zitten. Bovendien is het voor je fysieke en mentale gezondheid super belangrijk om je te focussen op alle leuke dingen in het leven.

Met deze tips word je vast een beetje op weg geholpen om meer kleine geluksmomenten te kunnen vinden.

Ding 1 - Doe eens iets voor een ander

Je zou zeggen dat je geluk vooral in jezelf moet zoeken, maar juist door iets voor iemand anders te doen (zonder hier zelf iets voor terug te verwachten) zal je zelf meer geluk ervaren. Niet alleen degene waar je iets leuks voor doet zal hier heel blij van worden maar het geeft jezelf ook een fijn gevoel. Geef bijvoorbeeld een complimentje aan iemand die je niet kent, laat iemand voor gaan bij de kassa of breng een lekker taartje langs bij de buurvrouw. Of, en dit is eigenlijk nog veel leuker, doe een keer iets anoniems. Verstop zo af en toe op een willekeurige plek een klein briefje of kaartje met een positieve boodschap. Want hoe leuk is het om dat te vinden en te lezen dat je er goed uit ziet, of dat je zo lekker bezig bent vandaag?

Bak eens deze hemelse Italiaanse Torta al Limone!

Torta al Limone recept

Ding 2 - Schrijf op waar je dankbaar voor bent

Wanneer je elke avond voor je naar bed gaat opschrijft waar je die dag dankbaar voor was, dan zal je zien dat je steeds meer oog gaat krijgen voor alle kleine geluksmomenten in je leven. En dit hoeven echt geen grootse en meeslepende gebeurtenissen te zijn. Iets simpels als je collega die een kopje thee voor je heeft gehaald (voer fika in!) of de zon die in de middag zo lekker op je gezicht scheen zijn vaak juist de mooiste momenten.
Het is bewezen dat als je dit voor een langere periode elke dag doet het je stemming verbetert, je nachtrust bevordert en ook je eetpatroon komt het ten goede. Des te meer reden om er vandaag nog mee te beginnen!

Meer over Fika lees je onder andere in het Happlify your life boek. Zie pagina 88.

Ding 3 - Wees niet zo hard voor jezelf

Wees alsjeblieft eens niet zo hard voor jezelf, het is helemaal oké om af en toe op de rem trappen en tijd voor jezelf nemen. Maak een lekkere wandeling in het zonnetje, bingewatch alle seizoenen van Friends of eet een heel pak Oreo's achter elkaar op als je daar zin in hebt. Alles is goed! Je zal merken dat alles meteen een stuk fijner voelt als je weer helemaal opgeladen bent. En dan is het nu natuurlijk een inkopper, maar dan ervaar je vanzelf ook meer geluk.
  

 

Dit zijn een paar tips die je kunt gebruiken voor meer kleine geluksmomenten. En voel jezelf niet schuldig als alles even niet zo gaat zo als jij het graag zou willen, het kan nou eenmaal niet altijd feest zijn. Met een positieve mindset en oog voor wat je al hebt bereikt kom je een heel eind!

 

De auteur - Rinske Claus

Rinske is het brein achter de super toffe webshop Gekkiggeit (geeft humor aan je interieur!). Ze maakt een moderne versie van de good old tegeltjeswijsheden met een grappige twist. Daarnaast knuffelt ze het liefst met haar kat en is ze dol op pizza. De blogposts van Rinske >

 

 

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.