Je zou kunnen zeggen dat cherry pie voor Amerikanen is wat appeltaart voor ons is. Een tijdloze klassieker, een taartpunt gezelligheid dat bij elke hap herinneringen oproept. Waar wij 'feel good' vinden in de geur van kaneel en appels, dromen zij weg bij de geur van vanille, kersen in een perfect krokante korst. En net als onze appeltaart is ook deze taart op z’n best als je ’m deelt, met familie, vrienden of gewoon met jezelf op de bank, onder een dekentje. Ontdek jouw nieuwe comfort food classic!

Een goede kersentaart is meer dan alleen taart, het is een beleving. De knapperige, goudbruine korst contrasteert prachtig met de sappige, friszoete vulling van kersen. En het mooiste? Je hebt er geen gekke ingrediënten of ingewikkelde technieken voor nodig. Met een beetje liefde tover je zo’n super comfort food taart zo uit je eigen oven.

Too good to be true? Probeer het zelf!

Recept: klassieke cherry pie met korst

Recept: klassieke cherry pie

Zin in een ouderwets lekkere taart voor jouw fika moment? Deze kersentaart is makkelijk te maken, knapperig van buiten en heerlijk sappig van binnen. Perfect met een dikke dot crème fraîche of een bolletje vanille-ijs.

Wat heb je nodig voor ± 8 punten taart?

Voor het deeg:
• 300 g bloem
• 150 g koude roomboter (in blokjes)
• 100 g kristalsuiker*
• 1 ei
• Snuf zout
• 1-2 el koud water

* kristalsuiker maakt de korst krokant, houd je van een kruimeligere korst, probeer dan eens basterdsuiker.

Voor de vulling:
• 1 pot kersen op sap (van ca. 700 g, uitgelekt houd je dan 350-400 gram kersen over)
• 2 el maïzena
• 2 el kristalsuiker of zoetstof (meer naar smaak)
• Sap van ½ citroen
• 1 tl vanille-extract

Voor de afwerking:
• 1 ei (losgeklopt, om te bestrijken)
• Slagroom, vanille-ijs of crème fraîche voor erbij

Benodigd:
Springvorm van 22 - 24 cm doorsnede

Bereiding

1. Maak het deeg
Meng bloem, suiker en zout in een kom. Voeg de boter toe en wrijf met je vingers tot een kruimelig deeg. Voeg het ei en een beetje koud water toe en kneed snel tot een bal. Wikkel in folie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.

2. Bereid de vulling
Laat de kersen goed uitlekken. Doe ze in een pan met het citroensap, suiker, vanille en maïzena. Verwarm op middelhoog vuur en roer tot het mengsel dik en glanzend is. Laat daarna afkoelen.

3. Verwarm de oven
Verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte).

4. Stel de taart samen
• Verdeel het deeg in tweeën (1 deel iets groter voor de bodem).
• Rol het grootste stuk uit en bekleed een ingevette taartvorm.
• Schep de vulling erin.
• Rol het tweede stuk deeg uit tot een deksel.
• Leg dit bovenop de vulling en druk de randen stevig aan met een vork.
• Snijd met een scherp mesje 3-4 inkepingen in het midden van de deksel zodat de stoom kan ontsnappen.

5. Bakken maar
Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei voor een mooie glans. Bak de taart 40-45 minuten in het midden van de oven tot hij goudbruin is. Houd in de gaten!

Serveer en geniet

Deze kersentaart is lauwwarm het allerlekkerst. Serveer met een flinke lepel licht gezoete slagroom, een schep crème fraîche, of dus een bolletje vanille-ijs. Een serieuze waarschuwing: één punt is zelden genoeg...

Ook lekker 👉 Midwinter comfort food: Cherry Danish bewaarrecept

Ben je na deze cherry pie in de bakstemming?

Dan hebben we goed nieuws voor je! Op Happlify vind je nog veel meer feel good recepten die vaak net zo makkelijk als gezellig zijn. Van de aller lekkerste koekjes ever tot dirty matcha en alles daartussenin, er zit altijd wel iets lekkers voor je bij, kijk maar.

Wat dacht je van deze 👉 Het toetje dat ie-der-een lust: Cherry cobbler

Happlify kan bestaan door gesponsorde content en/of advertenties. Dat betekent dat we een vergoeding krijgen voor het plaatsen van deze gesponsorde content / advertenties. We zijn extreem kritisch op de partijen waarmee we samenwerken, alleen kwalitatieve en relevante ondernemingen en organisaties krijgen toegang tot Happlify.nl. Zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Hinterlassen Sie einen Kommentar

Bitte beachte, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen.

Diese Website ist durch hCaptcha geschützt und es gelten die allgemeinen Geschäftsbedingungen und Datenschutzbestimmungen von hCaptcha.