Happlify: de leukste shopping guide + blog van Nederland en België 💛

Als de grootste appeltaart-fan ter wereld is het voor mij moeilijk te accepteren dat er iets bestaat dat misschien gewoon wel nóg lekkerder is dan homemade applepie. Iets nieuws en toch ook weer helemaal niet: Cherry cobbler. Wat een heerlijk taart-pudding-toetje is dat! Je flanst het zo in elkaar en met een beetje zout in het deeg en een bolletje vanille-ijs on top is dit een ultieme kan-niet-misgaan-klassieker voor je in je geheime recepten schrift. Iedereen lust dit.

Ik ben de Cherry cobbler geschiedenis eens ingedoken en het blijkt dat ik qua timing helemaal verkeerd zit. 17 mei is het namelijk National Cherry Cobbler Day in de USA. Waarom en hoe weet niemand, maar de oorsprong van deze verrukkelijke dis ligt bij de vroege Britse Amerikaanse koloniën. Bij gebrek aan geschikte ingrediënten en goede kookapparatuur waren de Engelsen niet in staat om hun traditionele niervetpudding 🤢 te maken. Veel geploeter en misbaksels later ontstond zo een gestoofde vulling met een soort kruimelige, crunchy koekjeslaag. To die for!

Nu zijn er ontelbaar veel recepten voor een Cherry cobbler dus ik pretendeer niet dat dit hét recept der recepten is maar… het maakt wél de lekkerste Cherry cobbler die ik ooit heb gegeten, ook gewoon met diepvrieskersen. Thanks Martha!

Ingrediënten

Aantal personen: 8 - 10
Bereidingstijd: 30 minuten - in de oven ± 1 uur
Kcal: vast veel

Voor de kersenvulling:

  • 700 gr kersen*
  • el kristalsuiker (bruine suiker of honing kan ook)
  • maïzena (maakt je mengsel dik en glanzend)
  • citroensap van een halve citroen

*verse kersen zijn alleen in de zomer verkrijgbaar, je kan in een ander seizoen ook prima kiezen voor diepvries kersen. Kersen uit blik of pot kunnen ook, maar houd er rekening mee dat die meestal in een blubberige siroop komen met al veel suiker toegevoegd! In dit recept gaan we uit van verse- of diepvrieskersen.

Voor het deeg on top:

  • 200 gr bloem
  • 50 gr kristalsuiker
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout naar smaak (bijv. 1/4 tl)
  • 90 gr ongezouten roomboter (koud)
  • 180 ml ongeklopte slagroom

Verder nodig: een ovenschaal van ±26 x 18 cm en eventueel vanille ijs als extraatje

Cherry cobblerMessy cobblers are the best!

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 - 200 ˚C
  2. Meng alle ingrediënten voor de vulling in een grote kom goed door elkaar. Schep het geheel dan in de ovenschaal
  3. Doe de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een andere kom en meng. Snijd met twee messen de koude boter in snippers en meng gauw met je handen alles in de kom tot een kruimelig geheel. Voeg daarna de room toe tot het gemengd is. Niet doorkneden, het mag 'rommelig' en klonterig zijn (hoera!).
  4. Verdeel het deeg met een lepel in grove rustieke klonten over de kersenvulling tot dat het ongeveer bedekt is. 
  5. Je kan nu op de bovenkant nog een laagje slagroom kwasten, dan gaat het glanzen. 
  6. Bak je Cherry cobbler ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven totdat de vulling zichbaar kookt en de korst gaar en goudbruin oogt. Houd het in de gaten! Gaat de korst te hard? Leg er dan tussen door aluminiumfolie overheen.

Laat de cobbler even afkoelen tot je 'm kunt eten en serveer met een bolletje vanille ijs. 

Mariko Naber
Auteur - Mariko Naber
Mariko is het happy brain achter Happlify. Samen met partner Mark runt ze Sell your stuff online, branding agency Loaded ink BNO en Atelier Naber. Ze houdt van feel good, random acts of kindness, gehaktballen, chocolademousse, family time, zee, piña colada, sugar & spice and everything nice 💛

 

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.