Happlify: de leukste shopping guide + blog

Geen lange horror-wachttijden bij Schiphol, je huis altijd bij de hand, rijden naar waar je maar wilt. De wijde wereld in met de camper. Hoe heerlijk klinkt dat en is het ook zo geweldig als het lijkt? Ik kwam erachter dat Nienke (van Stipstijl) een echte camper-addict is en stelde haar een aantal vragen. Bovendien kwam ze met heerlijke tips. 

De camper-liefde begon bij Nienke en haar man aan de andere kant van de wereld, Australië op precies te zijn. Ze woonden toen 9 maanden in hun eigen huis op wielen, meer een busje dan een camper overigens en hadden de tijd van hun leven.

Na deze bijzondere tijd, waar Nienke overigens geïnspireerd raakte door de stip-art van de aboriginals, liet het camper leven hun niet meer los. Zo’n gebeurtenis maakt indruk en als je dan van echte vrijheid hebt geproefd, wil je meer. Voor een bruiloft in Portugal werd weer een camper gehuurd en wisten ze het zeker: wij moeten ook een camper. 

Een eigen camper bleef een wens

Het was altijd een droom geweest om een eigen camper te bezitten, zodat ze konden gaan en staan waar het gezin wilde. Dat is gelukt! Inmiddels hebben ze zo’n zes jaar hun eigen mobiele vakantiehuis, dat eigenhandig is opgeknapt. Het is een vrolijke wagen geworden, waar je Nienke’s touch echt goed in terug ziet. Frisse kleuren en stippen (uiteraard) overal.

Kids en campers

De twee zoons van het stel gaat maar wat graag mee op reis. Ze hebben beiden het kampeervirus wel meegekregen en genieten met volle teugen van de vakanties in Europa. Een voordeel met kinderen is dat je alles, maar dan ook letterlijk alles onderweg bij de hand hebt. Niet sjouwen naar je hotel met koffers, geen ellenlange wachtrijen op het vliegveld en altijd een vertrouwde eigen plek.

Als ik vraag naar de mooiste camper herinnering, dan is dat toch wel wildkamperen in Noord Spanje aan een prachtig meer. Het voelde er heel vrij en de sfeer was idyllisch. Als je de foto’s van Nienke ziet dan weet je zeker dat daar geen woord aan gelogen is.

Zelf een camper opknappen

Begint het bij jou ook zo te kriebelen als je dit leest en ziet? Lijkt het je wel wat om ook je eigen camper te bezitten? Dan kun je natuurlijk net als Nienke zelf je opzoek naar een eigen mobiel home. En vind je een goede tweedehands? Laat je dan eens inspireren door Happy campers lifestyle blog Caravanity. Je vindt daar zoveel leuks over kamperen: recepten, aanschaf tips, DIY ideeën, mooie kampeerplekken enz.

4 tips voor leuke camperplekken

Volgens Nienke gaat er veel energie zitten in het vinden van de leukste plekken. Als je zo idyllisch mogelijk terecht wilt komen en niet telkens op een paar tegels weggestopt wilt worden, dan is vooronderzoek aangeraden. Gelukkig is er genoeg informatie op internet te vinden. Een aantal super fijne tips van Nienke zijn:

Naar de camping

Heb jij zelf nog leuke tips?

Ben jij ook zo dol op kamperen en heb je zelf nog een leuke tip? Laat het hieronder achter in de comments!

 

Mariko Naber

De auteur: Mariko Naber

Branding expert en online ondernemer Mariko is het happy brain achter Happlify. Samen met partner Mark runt ze Happlify, Sell your stuff online en branding agency Loaded ink BNO. Ze houdt van feel good, random acts of kindness, gehaktballen, chocolademousse, family time, zee, piña colada, sugar & spice and everything nice.

  

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.