Happlify: de leukste shopping guide + blog

Fotograferen is ideaal als je nog een leuke, laagdrempelige hobby zoekt. Want inspiratie vind je in werkelijk alles om je heen. Een klein bloemetje dat tussen de tegels door piept, je huisdier dat mijmerend naar de beregende ramen tuurt, het gele zomerlicht dat de tuin goud kleurt… elk moment is er één om te vangen. Met een doel wordt ieder ogenschijnlijk saaie omgeving of situatie spannend!

Beginnen met je nieuwe hobby

Heb je een goede smartphone, dan is je camera ook altijd bij de hand. Voor die eerste foto’s is dat prima eigenlijk. Maak je een stevige wandeling dan hoeft je niets mee te slepen. Als je dan ineens die vos vanachter een boom ziet springen, kan ‘ie meteen vereeuwigd worden!

Maar heb je het fotografie-virus eenmaal goed te pakken dan is de kans groot dat je meer wilt. Een spiegelreflexcamera is dan een logische volgende stap. Hiermee kun je variëren met verschillende objectieven en zo je eigen unieke fotografiestijl ontwikkelen.

Natuur fotografie

Je eigen fotografie stijl ontwikkelen

De zoektocht naar jouw eigen persoonlijke stijl is heel interessant. Welke onderwerpen fotografeer je graag? Zet je liever licht op en fotografeer je graag objecten of vind je juist de wispelturigheid van de natuur mooi om vast te leggen? Denk bij je eigen stijl ook aan de effecten die je met je camera kunt bereiken zoals bijvoorbeeld high key of low key fotografie.

Wat is high key fotografie?

Bij high key fotografie ligt de nadruk op de witte en lichte tonen en dat levert prachtige, zachte beelden op. Hierbij is het contrast laag, het beeld licht en de sfeer puur en zuiver. De ideale high key foto heeft liever geen harde kleuren of diepe schaduwpartijen.

low key

Wat is low key fotografie?

Low key fotografie is precies het tegenovergestelde van high key. Low key foto’s zijn van die moody, donkere foto’s waar allen het voorwerp zorgvuldig is belicht. Ook dat kan dus met een spiegelreflexcamera die je handmatig in stelt.

low key

Fotografie inspiratie nodig?

We vonden deze Inspiratie thema’s bij Kamera Express. De ideeën zijn eindeloos van dronefotografie, actiefotografie en portretfotografie tot het fotograferen van dieren, onder water en zelfs nog lekker ouderwets analoog. Je vindt er zeker een fotografiestijl of vorm die bij jou past.

 

Mariko Naber

De auteur: Mariko Naber

Branding expert en online ondernemer Mariko is het happy brain achter Happlify. Samen met partner Mark runt ze Happlify, Sell your stuff online en branding agency Loaded ink BNO. Ze houdt van feel good, random acts of kindness, gehaktballen, chocolademousse, family time, zee, piña colada, sugar & spice and everything nice.

  

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.