Happlify: de leukste shopping guide + blog van Nederland en België 💛

Eerlijk? Ik houd niet van sporten, dat heb je eerder in de blogpost Let's go, we gaan weer sporten 3 tips kunnen lezen. Maar zélfs ik heb sporten gevonden die ik leuk vind, en dat zijn sporten die bij mij passen!

Hoe vind je dat nou uit wat bij je past? Op het blog van Spiffy active vond ik het antwoord. Het is heel duidelijk terug te brengen naar dit: een sport moet passen bij je...

  • persoonlijkheid
  • gesteldheid
  • financiën
  • schema

De huidige situatie

De situatie waarin we ons nu bevinden, is anders dan anders. Dat kan betekenen dat je nu andere keuzes maakt dan je onder 'normale' omstandigheden zou maken. Om met persoonlijkheid te beginnen: heb jij nu behoefte aan gezelligheid? Dan vind je het misschien fijn om via Zoom of andere programma's live met anderen samen te sporten. Trekt dat je juist minder, dan is zelf trainen aan de hand van een schema of al opgenomen les misschien beter passend.
 

Je gesteldheid?

Het kan ook handig zijn om naar je gesteldheid te kijken. Zit je nu veel, dan kan het belangrijk zijn om core-oefeningen te doen om je rug en buikspieren te trainen. Dat kun je relatief gemakkelijk zelf met behulp van bijvoorbeeld een YouTube video, maar dan moet je dat dus wel doen... Zorg dan voor regelmaat en een stok achter de deur dus.

Kun je je energie niet kwijt?

Dan kan een eind fietsen, een high intensity training of hardlopen misschien bij je passen. Ben je rusteloos en voel je je stijf, denk dan eens aan yin yoga. Bedenk ook wat je wilt en kunt investeren; er zijn nu veel gratis online initiatieven, maar sommige sporten vragen om specifieke attributen of outfits.
 

Welke tijd heb je?

Kijk tenslotte naar je schema: misschien aan het begin van de dag om de dag goed te beginnen, of juist aan het einde? Tijdens je lunchpauze, na online lessen of vergaderingen, of tijdens vaste vergadermomenten van je huisgenoot? Ik kan je vertellen dat een half uurtje yoga super relaxt is 's avonds na kinderbedtijd. 
 

Wat je ook doet, begin rustig

Misschien merk je dat het sporten je eigenlijk best goed af gaat. Hoewel het heel verleidelijk is om volle bak te starten, is het belangrijk om te voorkomen dat je te veel en te snel van stapel loopt. Je wilt sowieso liever niet naar een arts of fysiotherapeut moeten, maar nu zeker niet. Houd je dus aan beginnersschema's, let op voldoende rustdagen en herstelmomenten. Vraag eventueel online advies of een 1-op-1 les om te werken aan je houdingen.

 

Mariko Naber

De auteur: Mariko Naber

Branding expert en online ondernemer Mariko is het happy brain achter Happlify. Samen met partner Mark runt ze Happlify, Sell your stuff online en branding agency Loaded ink BNO. Ze houdt van feel good, random acts of kindness, gehaktballen, chocolademousse, family time, zee, piña colada, sugar & spice and everything nice.

  

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.