Happlify: de leukste shopping guide + blog van Nederland en België 💛

Hoe word je weer vrolijker? Ja, hoe dan?! Want de dagen zijn kort, de lucht is vaak grijs, en de regen lijkt maar niet op te houden. Het is februari, en hoewel de lente er aan zit te komen, lijkt het allemaal nog net iets te ver weg. Het ligt niet aan jou, heel veel mensen ervaren in deze periode een flinke dip. Het goede nieuws? Hier zijn tien supersnelle tips die je binnen handbereik hebt en die je in minder dan drie minuten een iets vrolijker gevoel kunnen geven. Alle beertjes helpen. Perfect voor die momenten waarop je even een oppepper nodig hebt!

1 - Zet je favoriete nummer op

Muziek heeft de kracht om ons binnen enkele seconden te transporteren naar een gelukkiger plaats. Zet je all-time favoriete nummer op en laat de melodie je humeur verlichten. Volgens de wetenschap is Queens' 'Don't Stop Me Now' een SUPER opvrolijker. Natuurlijk vind je dit liedje daarom in de Happlify playlist, waar alleen maar héle blije songs in staan! Voel je je down? Zet deze lijst op shuffle en het geluid lekker open, wie weet helpt het bij jou ook. 

 

2 - Diepe ademhalingsoefening

Adem vier seconden diep in door je neus en houd een vier seconden vast. In vier seconden adem langzaam uit door je mond en houd weer vier seconden vast. Herhaal dit een paar keer. Deze ademhalingsoefening heet box breathing. Diepe ademhaling vermindert stress en verbetert je stemming onmiddellijk.

Lees ook 👉 Ontstressen in 5 minuten? Met deze ideeën lukt ’t je!

3 - Schrijf drie dingen op waarvoor je dankbaar bent

Dankbaarheid is een krachtige stemming-booster. Neem een moment om drie dingen op te schrijven waarvoor je dankbaar bent. Dit perspectief kan je direct een positiever gevoel geven.

Lees ook 👉 Beginnen met een Bullet journal. Beter laat dan nooit

4 - Stretch je lichaam

Een paar snelle stretchoefeningen kunnen spanning verminderen en je energieker laten voelen. Strek je armen, benen en rug voor een instant opkikker.

Lees ook 👉 De 5 belangrijkste redenen om gisteren nog aan yoga te beginnen

5 - Eet een stukje pure chocolade

Chocolade, vooral pure, stimuleert de afgifte van endorfines, de feel-good hormonen in je hersenen. Een klein stukje kan al wonderen doen voor je humeur.

Lees ook 👉 Cocoon food: S'mores uit de magnetron van Brenda Kookt

6 - Stuur een vriend(in) een grappige meme of bericht

Het delen van een lach is een geweldige manier om je eigen dag op te vrolijken. Stuur een grappige meme of bericht naar een vriend(in) en deel een moment van vreugde.

7 - Zonlicht (of daglichtlamp)

daglichtlamp voor thuis

Als de zon schijnt, ga dan even naar buiten of sta een moment bij het raam. Natuurlijk licht kan je humeur aanzienlijk verbeteren. Geen zon? Een daglichtlamp kan een vergelijkbaar effect hebben.

Gebruik deze At Ease Happy Light daglichtlamp dagelijks 30 tot 60 minuten, terwijl je niet rechtstreeks in het licht kijkt. Plaats de daglichtlamp op een afstand van 15 tot 50 cm van je gezicht voor het beste effect. Deze daglichtlamp is een van de weinige lampen is die het natuurlijke daglicht benadert. Een zonnige dag komt namelijk overeen met ongeveer 10.000 LUX - 15.000 LUX. Deze lamp biedt maar liefst 12.000 LUX! - verkrijgbaar via Bol.com

8 - Drink een glas water

Hydratatie is essentieel voor ons welzijn. Een lekker fris glas water drinken kan je lichaam verfrissen en je geest meteen helderder maken.

9 - Ruim je directe omgeving op

Een opgeruimde ruimte kan zorgen voor een opgeruimd hoofd. Al is het maar je tas of een bureaulade. Besteed een paar minuten aan het opruimen van je directe omgeving en voel de rust terugkeren. 

Lees ook 👉 Opruimen is ZO fijn met deze tips!

10 - Gebruik aromatherapie

Een paar druppels van je favoriete essentiële olie op je polsen of een doekje kan snel voor een betere stemming zorgen. Mandarijn, jasmijn, citroen en pepermunt zijn goede opties.

Lees ook 👉 Blijmakende geuren en hoe werkt dat?

Deze snelle tips zijn gemakkelijk in te passen in je dagelijkse routine en kunnen een groot verschil maken in hoe je je voelt. Probeer ze uit en ontdek welke mix het beste voor jou werkt. Onthoud: zelfs in de donkerste dagen zijn er sprankels van plezier te vinden, vaak maar een paar minuten van ons verwijderd. Hang in there!

En nu jij!

Welke snelle tip werkt het beste voor jou? Heb je een eigen geheim ingrediënt voor instant vrolijkheid? Deel het met ons in de reacties.

1 reactie

    • Nathalie van Buul
    • 28 februari 2024 om 17:41

    Wordt vanzelf vrolijk als ik mijn 2 schatten van jongens zie 😍

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.