Happlify: de leukste shopping guide + blog

De herfst kan nog best een mooie avond hebben waar je nog even buiten geniet van een vuurkorf of de barbecue gewoon nog even aanslingert voor... S'mores! Ook een heel goed aan te bevelen toetje bij een winterbarbecue met hot coco en glühwein trouwens. De kans is alleen heel groot dat het gewoon plenst en je liever onder een dekentje op de bank gaat cocoonen. 

Gelukkig kun je ook dán van S'mores genieten. Brenda kookt heeft daar namelijk een heel mooie vinding voor beschreven: de S'Mores uit de magnetron. En die zijn minstens zo lekker!

Download hier de handige bewaar pdf en je hebt het recept altijd bij de hand.

S'mores geschiedenis

S’mores is een typisch Amerikaanse lekkernij dat vaak wordt klaargemaakt op de barbecue. Twee koekjes met chocolade en marshmallow dat verwarmd wordt. Super lekker.

Het eerste officiële recept voor een s'more kwam uit in de Girl Scout-gids uit 1927, Tramping and Trailing with the Girl ScoutsHoewel het boek bedoeld was om advies te geven over hoe je een goede Girl Scout kunt zijn (vraag altijd toestemming van een ouder voordat je gaat wandelen), is de legendarische erfenis toch wel de 'Some More'. Het recept (van troepenleider Loretta Scott Crew) om 16 hongerige verkenners' honger te stillen luidt: 16 grahamcrackers, 8 repen pure chocolade en 16 marshmallows. Vervolgens staat er dat de marshmallows moeten worden geroosterd tot 'krokant en kleverig'. Daarna leg je de marshmallow op een chocoladereep en tussen twee grahamcrackers en -voila- je hebt een 'Some More'. Niemand weet trouwens precies wanneer de naam werd ingekort tot simpelweg 's'more'. Maar hé... who cares ;-) Bron: Foodandwine.com

De magnetron doet dus ook de trick

Het is een beetje gek om een koekje in de magnetron te doen, maar het resultaat is super lekker. Verwarm de S’more niet te lang, want voor je het weet is de marshmallow te groot/te vloeibaar. Doordat het verwarmd wordt zet het spekje uit. Hierdoor is het ook voldoende om 1 marshmallow te gebruiken. Het hele koekje wordt tijdens het verwarmen vanzelf gevuld.

En zoals je in de video ook ziet, is het best lastig om dit netjes op te eten ;)

Ingrediënten

Aantal: 1 S'more
Bereidingstijd: 5 minuten

• 2 biscuitjes*
• 1 stukje (pure) chocolade (groot genoeg om het biscuitje te 'beleggen'
• 1 marshmallow

*biscuitjes zijn prima, daar de Amerikaanse Graham crackers hier zeldzaam zijn, maar -trust me- een digestive of bastogne-koek doet het ook héél goed!

Bereidingswijze

  1. Leg één biscuitje op zijn kop en verdeel hier de chocolade overheen.
  2. Leg de marshmallow op de chocolade en dek af met het tweede biscuitje. Leg de S’more op een bordje en zet hem voor ongeveer 40 seconden in de magnetron op 750 watt.

Nice to know: Door de warmte van de marshmallow smelt de chocolade, de chocolade komt dus niet gesmolten uit de magnetron. 

Bron: Brenda Kookt - Lekkere recepten, voor ieder wat wils!

Zin in meer?

Video's kijken is leuk als je toch aan het cocoonen bent. Zie hier hoe Yolanda van How to cake it een Giant S'Mores cake maakt.

Houd je er ook van om anderen inspireren? Wil jij schrijven of visualiseren over het vinden van geluk in kleine, eenvoudige of logische dingen? Klik hier

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.