Happlify: de leukste shopping guide + blog

Met een eigen huis komt er veel regelwerk op je af. Zo moet je bijvoorbeeld een energiecontract afsluiten, zodat je zonder problemen gebruik kunt maken van energie en gas. Als je nog een energiecontract moet afsluiten, kun je de onderstaande blog lezen. Hier vertellen we je namelijk wat de meest eenvoudige manier is om stroom aan te vragen.

Stroom aanvragen: waar moet je op letten?

Als je stroom wil aanvragen, is het natuurlijk goed om te weten waar je op moet letten. Zo moet je onder andere letten op het verbruik, het soort contract en het soort stroom dat je wil gaan afnemen. We zullen het uitleggen.

Het verbruik

In jouw woning ga je stroom en gas verbruiken. Het is belangrijk om van tevoren in te schatten hoeveel dit ongeveer gaat zijn. Met deze inschatting kun je namelijk bepalen wat voor contract je moet afnemen en hoeveel je maandelijks gaat betalen. Als je niet goed weet hoeveel je ongeveer gaat verbruiken, is het slim om te kijken naar hoeveel personen er in jouw woning leven, hoe groot jouw woning is en in wat voor soort woning je woont.

Soort contract

Als je een energiecontract gaat afsluiten, moet je ook weten welke soort contracten er eigenlijk allemaal bestaan. Zo heb je het vaste contract, het variabele contract of het dynamische contract. Een vast contract biedt vaste tarieven aan, waarbij je dus altijd stroom en gas afneemt tegen het tarief dat je hebt afgesproken. Bij een variabel contract heb je variabele contracten, die dus eens in de zoveel tijd kunnen veranderen. De tarieven bij een dynamisch contract kunnen zelfs per dag verschillen.

Bij het soort contract is het ook belangrijk om te kijken naar de opzegtermijn. Een vast contract kun je namelijk niet zomaar opzeggen. Daar zit je een aantal jaren aan vast: hoe lang dit is, verschilt per contract. Als je een vast energiecontract wil afsluiten, kun je bepalen hoe lang het contract moet duren. Wil je wel het vaste energiecontract eerder afsluiten, dan moet je vaak een bedrag betalen. Een variabel en dynamisch contract kun je wel op elk moment opzeggen.

Soort energie

Daarnaast kun je ook kiezen tussen verschillende soorten energie. Je hebt namelijk groene stroom en grijze stroom. Groene stroom is duurzaam, aangezien dit afkomstig is van onder andere windmolens en zonnepanelen. Grijze stroom is niet zo duurzaam: dit is afkomstig van bijvoorbeeld kolen.

Zo kun je eenvoudig stroom aanvragen

Nu je weet waar je op moet letten bij het aanvragen van stroom, is het belangrijk om daadwerkelijk op zoek te gaan naar een energiecontract dat past bij jouw wensen. Je kunt tegenwoordig heel eenvoudig stroom aanvragen via het internet. Door energieleveranciers te vergelijken en daaruit de beste optie te kiezen, is het vinden van een passend contract heel makkelijk.

Zo is het slim om eerst energiecontracten met elkaar te vergelijken, zoals net al werd benoemd. Met energie vergelijken kom je erachter welke energieleverancier bij jouw wensen aansluit. Je vindt via deze manier bijvoorbeeld energiecontracten die groene stroom aanbieden, wat jij wellicht wel heel belangrijk vindt. Ook kom je erachter welke energieleverancier scherpe tarieven aanbiedt en welke soorten contracten er worden aangeboden. Let tijdens het vergelijken vooral op deze belangrijke punten, maar kijk ook naar de reviews van de energieleverancier. Dat een energieleverancier goed uit de bus komt, is natuurlijk ook erg belangrijk!

Als je tijdens het vergelijken een energieleverancier bent tegengekomen die een energiecontract aanbiedt dat goed bij jou past, kun je dit contract afsluiten. Zo kun je bijvoorbeeld hier eenvoudig stroom aanvragen. Binnen een paar tellen is het afsluiten van stroom al gepiept en kun je ‘het afsluiten van een energiecontract’ ook weer afvinken van jouw to-do-lijstje.

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.