Happlify: de leukste shopping guide + blog

Een stijlvolle garderobe opbouwen draait niet alleen om de nieuwste trends volgen, maar juist om het hebben van tijdloze stukken die jarenlang meegaan. Door slimme investeringen te doen in essentiële kledingstukken, kun je een veelzijdige en duurzame garderobe creëren. In dit artikel delen we enkele tips over hoe je jouw garderobe essentials kunt samenstellen en je persoonlijke stijl kunt creëren en versterken.

1 - Kwaliteit over kwantiteit

Het is verleidelijk om goedkope, trendy kledingstukken te kopen, maar het is vaak beter om te investeren in hoogwaardige kleding van duurzame materialen. Denk aan een mooie, zwarte blazer, een perfect zittende spijkerbroek en een klassieke witte blouse. Deze items gaan lang mee en kunnen keer op keer worden gestyled voor verschillende gelegenheden.

2 - Streef naar tijdloze stukken

Tijdloze stukken, zoals een trenchcoat, een little black dress en goede, leren schoenen, raken nooit uit de mode. Deze items vormen de basis van een stijlvolle garderobe en kunnen gemakkelijk worden gecombineerd met seizoensgebonden trends.
 

Dr Martens

3 - Accessoires maken het verschil

Accessoires kunnen je outfit transformeren. Investeer in kwalitatieve mode accessoires, zoals een mooie leren handtas, een tijdloos horloge en klassieke sieraden. Deze items voegen een vleugje elegantie toe aan elke look.

4 - Onderhoud je kleding

Om ervoor te zorgen dat je garderobe essentials lang meegaan, is goed onderhoud essentieel. Volg de wasinstructies op, berg je kleding netjes op en laat reparaties uitvoeren als dat nodig is. Dit verlengt de levensduur van je slow fashion kledingstukken.
 

5 - Wees jezelf

Het belangrijkste is om kleding te dragen waarin jij je comfortabel en zelfverzekerd voelt. Hoewel tijdloze stukken de basis vormen, voeg je persoonlijke flair toe door kleuren en stijlen te kiezen die bij jouw persoonlijkheid passen.

Bonus tip - Begin een moodboard

Deze bonus tip is meteen leuk huiswerk. Begin op Pinterest een Capsule garderobe moodboard en verzamel daar de classics die je graag zou willen hebben. Zo wordt al gauw duidelijk welke stijl je ambieert, wat je al hebt en welke essentials je op je bucketlist kan noteren. 

En staat er sale of zoiets als black friday voor de deur? Pack je moodboard bij de hand en je weet precies waar je naar moet zoeken. Handig!

Het samenstellen van je garderobe essentials is de sleutel tot een stijlvolle en duurzame kledingcollectie. Bovendien is het super leuk om even te 'jagen' op een mooie, nieuwe essential. Investeer in goede kwaliteit, kies tijdloze stukken en vergeet niet om je eigen stijl toe te voegen. Met deze slimme investeringen kun je je garderobe jarenlang met veel plezier dragen.

Beeld: Unsplash

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.