Happlify: de leukste shopping guide + blog

Het samenstellen van een telefoonabonnement lijkt tegenwoordig niet al te moeilijk te zijn. Het aanbod is immers ongelooflijk groot. Er zijn tal van providers waar je uit kunt kiezen. Het samenstellen van het goedkoopste abonnement is echter een heel ander verhaal. Gemiddeld geven Nederlanders tussen de twintig en vijftig euro per maand uit aan hun abonnement. Die kosten lopen op jaarbasis dan ook flink op.

Gelukkig is besparen écht mogelijk. Maar dan moeten wel de juiste keuzes worden gemaakt. Of je nu kiest voor sim only onbeperkt bellen of een uitgebreid abonnement met toestel. Op elk moment valt te besparen. Het is dan ook belangrijk dat je weet waar je op moet letten om niet alleen het goedkoopste abonnement te vinden, maar ook het abonnement dat het beste bij jou past. In dit artikel geven we enkele handige tips. 

Kijk zowel in de winkel als online 

Ben jij iemand die altijd alles online regelt? En er eigenlijk niet bij stilstaat dat je een telefoonabonnement ook eenvoudig in de winkel kunt afsluiten? Dan is het goed om hier toch eens aandacht aan te besteden. Het is namelijk zeer opvallend dat de tarieven per provider en zelfs per winkel kunnen verschillen. Zodra je gaat vergelijken is het daarom ook goed om dit niet alleen online, maar ook in de winkel te doen. Dat is misschien een hele klus, maar wel de meest effectieve manier om geld te besparen. 

Weet wat je huidige verbruik is 

Veel mensen kiezen direct voor een zeer uitgebreid abonnement omdat ze dan denken dat deze sowieso voldoet aan de wensen. Zonde eigenlijk, want hierdoor betaal je meestal meer dan nodig is. Je hoeft echt niet voor een grotere bundel te betalen als je dit toch niet opmaakt. Het is juist belangrijk dat je kiest voor een telefoonabonnement dat bij jou past en dat je weet wat je huidige verbruik is. Dit kun je eenvoudig inzien als je momenteel al een abonnement hebt. Vraag de specificaties van elk factuur op en je ziet precies hoeveel je van jouw bundel verbruikt. Op basis daarvan kun je een telefoonabonnement samenstellen die perfect aansluit op dit verbruik.

Sim only abonnement 

Ook is het belangrijk om het juiste soort abonnement te kiezen. Sommige mensen kiezen standaard voor een abonnement met toestel. Wel zo makkelijk, nietwaar? Zo beschik je elke twee jaar over een geheel nieuw toestel en betaal je deze gewoon maandelijks af. Misschien wel makkelijk, maar het brengt wel de nodige extra kosten met zich mee. Om nog maar te zwijgen over het feit dat bij een telefoonabonnement met een waarde boven de 250 euro, dit bij het BKR wordt geregistreerd. Dit kan gevolgen hebben als je bijvoorbeeld een hypotheek wil afsluiten. Daarom neemt de vraag naar zogenaamde sim only abonnementen toe. Hierbij verzorg je zelf de telefoon en betaal je enkel maandelijks voor je bundel. Als je huidige telefoon nog in prima conditie is, dan is dit een slimme en snelle manier om maandelijks geld te besparen.

Beeld: Unsplash

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.