Happlify: de leukste shopping guide + blog

Margot Robbie als Barbie en Ryan Gosling als Ken in een geweldig nagebouwde roze, plastic Barbie wereld, dat moet toch garant staan voor fun? In elk geval voor een paar uur nostalgie. Ik heb het over de nieuwe Barbie film die in de loop van juli uitkomt en ik kan stiekem niet wachten.

Het verhaal is dunnetjes (goh): "Barbie en Ken verlaten Barbieland om de echte wereld te vinden." Maar dat mag de pret niet drukken. In elk geval niet voor een echte die hard Barbie-fanaat als ik. 

Want man, wat heb ik vroeger vaak met 'de Barbies' gespeeld. Ik had er zeker een stuk of acht en één sneue Ken die telkens zijn arm verloor, met een hele berg kleertjes. Uren kon ik samen met een vriendinnetje zoet zijn met het omkleden en verhalen bedenken. Hieronder een paar die ik me zeker nog herinner, waarvan nummer 1 mijn favoriet was.

Barbied 80's

1 - Day to Night Barbie (1985)

Overdag een CEO en voor 's avonds kon je haar kleding omtoveren in een sparkly Dynasty look. Ondanks dat bij mijn exemplaar het haar niet goed op het hoofd was genaaid en haar topje rafelde, sprak deze Barbie mij het meeste aan. Bij deze Barbie was the sky the limit, al werkte ze wel vaak veel te hard 🤦‍♀️

2 - Peaches 'n Cream Barbie (1985)

Deze iconische Barbie had ik niet zelf, maar een vriendinnetje had deze en ik vond haar prachtig! De zalmkleur met het witte iriserende lijfje... Hoewel ik eigenlijk denk dat het door de commercial komt, die we allemaal op z'n minst wel 100 keer hebben voorgeschoteld gekregen. Kijk maar eens...

 

3 - Barbie and the Rockers (1986)

Deze rocker was by far mijn tweede favoriet! Alles neon en het jasje met glitters vond ik echt geweldig. Rocker Barbie was altijd 'on the road' en deed alleen waar ze zelf zin in had. Het was natuurlijk wel een ontzettende Jam & the Holograms ripoff. Ken je die nog?

 

Als ik het zo bekijk leef ik eigenlijk best mijn best Barbie life. Wat ik vroeger het liefst speelde met mijn Barbies, is wat ik nu doe: mijn eigen rock 'n roll CEO zijn. Ik ben wel blij dat die sneue Ken me bespaard is gebleven en ik mijn G.I. Joe al 27 jaar gevonden heb 🤘

Barbie de film

Als Barbie fan moet je wel uitkijken naar de film waarin Margot Robbie de hoofdrol heeft. De trailers zijn in elk geval al een feest van herkenning. Het roze Barbie huis is to die for, de bestickerde koelkast, het zwembad en douche zonder water en mega haarborstel... Kijk zelf maar. 

 

Zin in een echte Barbie Night?

Heb je zin gekregen in deze film? Check dan een Pathé bioscoop bij jou in de buurt. Want 18 juli is het daar Barbie Night inclusief Barbie goodiebag, hapje & drankje, Barbie quiz en de dresscode is natuurlijk 'touch of pink'. Bestel hier je kaarten

Wil je meer Barbie(huis)?

In onderstaande video van Architectural Digest neemt Margot Robbie je mee achter de schermen van 'Barbie' voor een exclusieve rondleiding door het Barbie Dreamhouse. Toen Greta Gerwig de taak kreeg om dit iconische kinderspeelgoed tot leven te brengen op het grote scherm, schakelde ze de vaardigheden in van productieontwerper Sarah Greenwood en decordecorateur Katie Spencer. Geïnspireerd door het modernisme uit het midden van de vorige eeuw in Palm Springs, hebben ze een grillige fuchsiaroze fantasie gecreëerd met roze plexiglas trappen en er geen muur te zien is. 

 

💖 Vertel, was jij ook zo'n Barbiefan?

Welke had jij? Deel het hieronder!

 

Mariko Naber

De auteur: Mariko Naber

Branding expert en online ondernemer Mariko is het happy brain achter Happlify. Samen met partner Mark runt ze Happlify, Sell your stuff online en branding agency Loaded ink BNO. Ze houdt van feel good, random acts of kindness, gehaktballen, chocolademousse, family time, zee, piña colada, sugar & spice and everything nice.

  

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

2 reacties

  • Janneke
  • 13 juli 2023 om 16:14

  Ja, ik heb ook uuuuren met mijn Barbies gespeeld en herken er zeker een paar van. Wat leuk om dit allemaal weer te zien en te lezen! Ik ga van het weekend eens op zolder kijken.

  • Lida
  • 13 juli 2023 om 16:11

  Ja wij hebben ook veel plezier gehad met de Barbies. Maar dan met die van de buurvriendinnetjes. Zelf hadden wij ze niet omdat er geen geld voor was. En dat was vroeger, maar er zijn gezinnen waar dat nog zo is. Heel vervelend. Maar ik moet zeggen we hadden wel veel plezier samen en deelden gewoon alles. Dus zo kan het ook. Het is dan ook heel leuk speelgoed.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.