Happlify: de leukste shopping guide + blog

'Selfcare' is een term die steeds vaker wordt gebruikt, maar wat houdt het eigenlijk precies in? Onder selfcare verstaan ​​we alle activiteiten die we ondernemen om voor onszelf te zorgen, waardoor we ons fysiek, mentaal en emotioneel beter voelen.

Selfcare kan dus bestaan ​​uit alles, van een bezoekje aan de kapper tot een heerlijke massage, een mooie manicure of een lekker kopje thee met een goed boek. Het is belangrijk om te onthouden dat selfcare niet alleen iets is wat we doen als we ons slecht voelen, maar ook iets dat we regelmatig moeten doen om onszelf te blijven verwennen en te verzorgen.

Hier zijn 5 selfcare-tips die ervoor zullen zorgen dat je je gezond en vitaal voelt en waar je blij mee bent:

1 - Zorg goed voor je huid

Je huid is het grootste orgaan van je lichaam en het is belangrijk om goed voor je huid te zorgen. Probeer twee keer per dag je gezicht te wassen, gebruik een fijne scrub om dode huidcellen te verwijderen en gebruik een hydraterende crème om je huid zacht en soepel te laten aanvoelen. Vergeet ook niet om je hals en décolleté goed in te smeren, want daar kunnen ook rimpels ontstaan. Ben je toe aan een beetje hulp, bezoek dan eens een professional zoals de Huidkliniek Amsterdam.

2 - Gebruik een clarifying shampoo

Clarifying shampoo is een shampoo die je haar van alle build-up vrijmaakt, waardoor het zachter, glanzender en gezonder zal aanvoelen. Gebruik deze shampoo een paar keer per maand in plaats van je normale shampoo om je haar een extra boost te geven.

3 - Ben je je tattoo(s) zat?

Tattoo laseren? Je bent niet de enige! Jaren geleden leek het nog het beste idee van de wereld, die tattoo op je bovenbeen. Maar inmiddels is 'ie groen en vaag. Toch kijk je er elke dag naar als je uit de douche komt en word je er niet echt blij meer van. Gelukkig kun je tegenwoordig een tattoo verwijderen. Er zijn verschillende laserbehandelingen die ervoor zorgen dat je tattoo langzaam maar zeker vervaagt, zodat je er na verloop van tijd helemaal vanaf bent.

4 - Ouder worden en fillers

Als je ouder wordt, zullen je huid en je haar minder stevig zijn en zullen ook rimpels en fijne lijntjes zichtbaar worden. Terwijl veel mensen kiezen voor puur natuur, kun je er ook voor een beetje hulp kiezen in de vorm van (goede) fillers. Tegenwoordig kan dat heel mooi en natuurlijk worden toegepast, gewoon om er net even wat frisser uit te zien. Zoiets doe je uiteraard alleen voor jezelf!

5 - Lichaamsverzorging

Vergeet je lichaam niet als je bezig bent met selfcare. Zorg ervoor dat je regelmatig een lekkere massage krijgt, je nagels lakt of een pedicure of manicure laat doen. 

Als je deze 5 selfcare-tips opvolgt, zul je je gezonder en fitter voelen en zal je ook een stuk zelfverzekerder zijn. Doe vandaag nog een leuke activiteit voor jezelf en laat je verwennen!

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.