Happlify: de leukste shopping guide + blog

Dit jaar is het 10 jaar geleden dat het Rijksmuseum na de verbouwing weer open ging en de Rijkswachters zijn ontstaan. Tijdens de langdurige renovatie van het Rijksmuseum werden de kostbare kunstwerken in houten kratten bewaard. Toen het museum heropende, waren deze kratten overbodig. Studio Hamerhaai, geleid door Nikki en Boudewijn, hergebruikte deze kratten en creëerde unieke houten robotjes: de Rijkswachters.

Elke Rijkswachter is uniek door zijn print en uitvoering en heeft zijn eigen verhaal. Bij Happlify Crew Member maison KOOS kun je deze Dutch Design Rijkswachters bestellen. Je kunt kiezen uit drie maten, extra small, small en medium. 

Welke schat heeft die van jou bewaakt?

Rijkswachter winnen - maison KOOSHet leuke is dat je kunt ontdekken welke kunstschat jouw Rijkswachter heeft bewaakt. Elke Rijkswachter heeft namelijk  een uniek nummer dat je kunt invoeren op de website van Studio Hamerhaai om zo de ooit bewaakte kunst te onthullen. Dat is leuk en leerzaam tegelijk, super leuk om dat met kinderen te onderzoeken! Lees hier hoe Kirsten met haar kinderen uitvond welke schatten hun Rijkswachters bewaakte. De Rijkswachters zijn niet alleen leuk voor kunstliefhebbers, maar ook als origineel en duurzaam kraamcadeau, verjaardagscadeau of decoratieve eye-catcher in je interieur. 

👉 Kijk ook: Video interview met Kirsten Oosterwaal van maison KOOS

Wil jij ook een Rijkswachter? Bestel hier meteen jouw eigen Rijkswachter.

💃 Deze winactie heeft al een winnaar, maar er is vast nog wel wat anders te winnen - klik hier!