Weer of geen weer, de zomer is dé tijd voor festivals! Overal in Nederland kun je genieten van muziek, cultuur, lekker eten en een geweldige sfeer. Hier zijn enkele aanbevelingen voor zomerse festivals die perfect passen bij de vibe van Happlify.

De Parade

De Parade is een rondreizend theaterfestival dat deze zomer verschillende Nederlandse steden aandoet. Van theater en dans tot cabaret en live muziek, er is voor ieder wat wils. De sfeer is ongedwongen en creatief, perfect voor een gezellige zomerdag of -avond. Vergeet niet om een ritje te maken in de nostalgische zweefmolen! Zelf bezocht ik De Parade dit jaar weer in Den Haag. Een grote aanrader is de Nachtmis van Ellen ten Damme, zeker als je van Kerst houdt. De circustent zat tot de nok vol en de sfeer was geweldig! Daarna hebben we nog lekker nageborreld en genoten van de zelfgebakken poffertjes van Au Gwen Marie, wat eigenlijk ook een must is als je naar De Parade gaat! Nice to know: ook met baggerweer is het prima vertoeven daar, overdekte plekken om te eten genoeg.

Overige data en locaties dit jaar:

  • Utrecht: 2 augustus - 18 augustus
  • Amsterdam: 23 augustus - 8 september

Mysteryland

Mysteryland is het oudste dancefestival ter wereld en vindt plaats in het prachtige Haarlemmermeer. Met verschillende podia, elk met hun eigen stijl, biedt dit festival een ongeëvenaarde ervaring voor dansliefhebbers. Van techno en house tot hardstyle en trance, hier kom je helemaal aan je trekken.

Datum: 24 - 25 augustus
Locatie: Haarlemmermeer

Into the Woods

Into the Woods is een magisch festival dat zich afspeelt in een sprookjesachtig bos. Het festival staat bekend om zijn intieme sfeer en verrassende decoraties. Naast muziek zijn er ook veel creatieve activiteiten en kunstinstallaties te bewonderen. Een perfecte ontsnapping uit de dagelijkse drukte!

Datum: 6 - 7 september
Locatie: Amersfoort

Latin Village Festival

Voor liefhebbers van Latin muziek is het Latin Village Festival een must-visit. Dit festival combineert de beste Latin beats met heerlijk eten en een vrolijke sfeer. Dans de hele dag en nacht door op de ritmes van salsa, bachata, reggaeton en meer.

Datum: 18 augustus
Locatie: Spaarnwoude

Appelpop

Appelpop is een gratis toegankelijk muziekfestival dat plaatsvindt in Tiel. Het festival biedt een breed scala aan muziekgenres en trekt jaarlijks vele bezoekers. Van bekende Nederlandse artiesten tot opkomend talent, Appelpop heeft voor ieder wat wils.

Datum: 13 - 14 september
Locatie: Tiel

Festival ready?!

Ben je klaar voor een zomer vol onvergetelijke festivalervaringen? Markeer deze data in je agenda, verzamel je vrienden en geniet van al het leuks dat de Nederlandse zomerfestivals te bieden hebben. Vergeet niet om je tickets op tijd te kopen en je voor te bereiden op een geweldige tijd! Zin in extra voorpret? Maak alvast een berg festivalarmbandjes als herinnering en om gezellig uit te delen. Bij 't Kralenstulpje hebben ze daar super leuk festival lint voor!

💛 Voor meer tips en inspiratie, schrijf je in, volg ons en blijf op de hoogte van de leukste evenementen en activiteiten.

Happlify kan bestaan door gesponsorde content en/of advertenties. Dat betekent dat we een vergoeding krijgen voor het plaatsen van deze gesponsorde content / advertenties. We zijn extreem kritisch op de partijen waarmee we samenwerken, alleen kwalitatieve en relevante ondernemingen en organisaties krijgen toegang tot Happlify.nl. Zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.