Happlify: de leukste shopping guide + blog

De één wordt dolenthousiast van de herfst: laat de chocolademelk, de filmavondjes en de herfstige wandelingen maar komen. De ander heeft wat meer moeite met de kortere dagen en het gure herfstwindje. Hoe voorkom je dat je in de bekende herfstdip belandt? Dit zijn 9 tips om dit (ook nog héél vreemde) jaar herfstdipvrij door te komen.

Anti-herfstdip tip 1 - Laat je verrassen

Gelukkig houdt de zon het in het najaar niet helemaal voor gezien. Als het goed is, zijn er nog genoeg momenten waarop we op een zonovergoten Indian Summer worden getrakteerd. Alleen niet om zeven uur ’s avonds natuurlijk als het donker is. Probeer daarom overdag lekker naar buiten te gaan. Zo kun je nog wat zonnestralen meepakken. Zonlicht is goed voor je vitamine D-gehalte en kan helpen om een dipje te voorkomen. Extra pluspunt is natuurlijk dat je meteen een glimp van het mooie herfstlandschap kunt opvangen.

Indian summer herfst

Anti-herfstdip tip 2 - Gun jezelf ook rustmomenten

Het kan best kloppen dat je in de herfst minder energie hebt dan hartje zomer. Dwing jezelf dan ook niet om net zo fanatiek te sporten, te werken en de hort op te gaan als in de zomer. Je mag best een keer een avondje onder je plaid kruipen met een kop thee (of warme chocomelk) in je hand. Gun jezelf die rust, zodat je voldoende kunt opladen. 

💡 Extra tip: Lukt het je niet dagelijks even stil te staan bij wat je het liefst doet; genieten van de natuur en zorgen voor planten. Zou je eigenlijk alles wat je doet met meer aandacht willen doen? Dan is de Paper Time Groenplanner echt iets voor jou! Noteer welke vogels, bloemen en planten je ziet, hoe laat de zon op en onder gaat en geniet van leven in het nu. Maak jouw 'zin in groen doen' compleet met het notitieboek met prachtige botanische tekening en het Doodle blok voor snelle aantekeningen. Helemaal compleet in dit heerlijke herfstpakket. Dit speciale herfstpakket is te bestellen bij Paper Time voor €37,50

Paper time herfstpakket

Anti-herfstdip tip 3 - Zorg voor een sfeervol huis

Als de dagen korter worden en de temperaturen lager, breng je waarschijnlijk meer tijd tussen vier muren door. Juist daarom is het fijn als je huis als een thuis aanvoelt. Besteed daarom in de herfst wat meer tijd aan sfeer in huis. Trakteer jezelf op mooie woonaccessoires, koop een paar nieuwe kaarsen of maak zelf iets leuks voor in huis. Durf je het avontuurlijker aan te pakken? Ga dan voor een heel nieuw kleurtje op de muur.

Een fijn thuis is de basis voor een leuk leven – ook in het najaar. Dat leerde ik uit het boek Hygge. De Zweden kunnen het weten, want zij zijn bewezen heel gelukkig, terwijl het in Zweden veel langer herfst en winter is dan in Nederland. Het Hygge boek is verkrijgbaar via Bol.com voor €20,99

💡 Lees ook deze blogpost eens: Hygge is here to stay

Hygge is here to stay!

Anti-herfstdip tip 4 - Bedenk leuke binnenactiviteiten 

Als je van je huis eenmaal een sfeervolle plek hebt gemaakt, is dat natuurlijk een prima reden om lekker binnen te blijven (op een enkele herfstwandeling na dan). Stel daarom een lijstje met leuke binnenactiviteiten op die jij deze herfst wilt doen. Denk aan films die je nog wilt kijken, recepten die je wilt proberen of gezelschapsspellen die je graag speelt. Leuke herfstactiviteiten helpen om te voorkomen dat je je verveelt op een regenachtige herfstdag.

Mijn tips qua spellen voor de herfst? Dixit is een onwijs leuk spel om met je familie te spelen - Dixit is verkrijgbaar via Bol.com voor €27,95. Patchwork is heel tof voor met z’n tweeën (met meer personen kan ook!).

Bordspel Dixit

Anti-herfstdip tip 5 - Stel een leeslijst op

Als er een hobby is die perfect is voor de herfst, dan is het wel boeken lezen. Je hebt vast nog wel een stapel met boeken liggen waarin je tot nu toe niet verder bent gekomen dan de flaptekst. Stel voor jezelf een doel voor een X aantal boeken dat je dit najaar wilt lezen. Neem bijvoorbeeld elke avond een kwartier de tijd om met een boek op de bank te kruipen. Er is geen betere manier om je gedachten te verzetten dan door jezelf volledig te verliezen in een goed verhaal.

Wat dacht je van dit boek: Nu ik je zie van Merlijn Kamerling? Tien jaar na de dood van Antonie Kamerling gaat zijn zoon Merlijn op zoek naar een completer beeld van zijn vader, in alles wat hij achterliet. Het boek is bij Bol.com te bestellen voor €20,-

Anti-herfstdip tip 6 - Start met een herfstproject

Wat mij altijd frisse energie geeft? Beginnen aan iets nieuws! Ben jij net zoals ik en heb je regelmatig een stortvloed aan ideeën in je hoofd die je eigenlijk nooit uitvoert? Stel eens een lijst op met alle dingen die je “ooit eens wilt doen” en kies daaruit één ding waar jij je dit najaar op gaat focussen. Bijvoorbeeld het schrijven van je eerste boek, een fotografie-uitdaging, elk weekend een nieuwe plek in Nederland bezoeken of misschien wel een taal leren of een nieuwe hobby oppakken. Zo’n leuke uitdaging voor jezelf kan je net wat extra positiviteit brengen. Kijk eens bij de categorie DIY pakketten & how-to waar je onder andere de Kore bloemen van Jurianne Matter vindt, te bestellen bij maison KOOS voor €14,25

Kore bloemen - Jurianne Matter

Anti-herfstdip tip 7 - Zorg goed voor jezelf

Juist als je wat gevoelig bent voor de kortere dagen, is het heel belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Eet gezond, slaap voldoende, en neem de tijd om bijvoorbeeld je huid en haar goed te verzorgen. Smeer regelmatig fijne crème op, neem een uitgebreide douchebeurt en geef het ook aan als je een keer ergens de puf niet voor hebt. Je goed voelen begint bij goed zorgen voor je lijf en mind.

💡 Extra tip: Verwen jezelf met een heerlijke kop thee. Orange Boost Thee Set van Tea Dimensions bevat naast sinaasappel nog schillen van andere citrusvruchten en een beetje gember. Een fruitige frisse thee waarvan je direct een positieve boost krijgt. Tijdelijk heeft Bella Giornata deze Orange Boost Thee Set die je daar kunt bestellen voor €16,95. Het weckpotje kun je als de thee op is, navullen met deze thee of voor iets anders gebruiken.

Orange Boost Thee Set - Tea Dimensions

Anti-herfstdip tip 8 - Draag fijne herfstkleding

Mijn ervaring is dat een fijne outfit heel veel kan doen met je humeur. Ook al heb je op een druilerige herfstdag misschien de neiging om een pyjamas all day-dag te houden, hijs jezelf toch in een leuk kloffie. Niet voor een ander, maar omdat je jezelf daar vaak beter door voelt. Probeer maar eens uit!

Ben je op zoek naar vrolijke pantoffels die matchen bij je outfit? Dan bevelen we deze heerlijke warme fair trade sloffen van Esgii van harte aan! Wat ons betreft ook de aller beste thuiswerksloffen van 2020! Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, er zit vast wel een kleur voor jou bij. Kijk maar.

Anti-herfstdip tip 8 - Haal zomerherinneringen op

Het fijne van de seizoenen in Nederland is dat ze altijd komen en gaan. Voor je het weet is het alweer lente of zomer. Ook kun je natuurlijk de herinneringen aan de zomer levend houden. Scrol nog eens door je vakantiefoto’s of maak een mooi vakantieboekje (meteen een leuke uitstelklus om te klaren!). Of doe je mooiste zomerherinneringen nog eens dunnetjes over, bijvoorbeeld door onder een dikke deken in de tuin marshmallows te bakken. Of door een strandwandeling te maken in de herfst. Zo verleng je de zomer gewoon een beetje. Ajuus, herfstdip!

Kijk nou wat we vonden bij Iets moois voor jou, een Sterling zilveren fotomedaillon. Hierin kun je natuurlijk de foto's van je dierbaren in dragen, maar wat dacht je van je zomerherinneringen?! Deze is verkrijgbaar bij Iets moois voor jou - €69,95

🍂 Vertel, wat is jouw ultieme tip tegen een herfstdip?
(Ha, dat rijmt!)

 

Romy Veul

De auteur: Romy Veul

Tekstschrijver, taalfanaat, gek op kleur en zo vaak mogelijk vrolijk. Dat is wie Romy Veul in een notendop is. Op haar blog Vaker Vrolijk neemt ze je mee in haar positieve hersenspinsels. Dit altijd met een bescheiden dosis humor en lekker kleurrijke foto's. De blogposts van Romy >

 

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.