Dit gedeelte bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud toe aan deze sectie met behulp van de zijbalk.

Dit gedeelte bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud toe aan deze sectie met behulp van de zijbalk.

Dit gedeelte bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud toe aan deze sectie met behulp van de zijbalk.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Dit gedeelte bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud toe aan deze sectie met behulp van de zijbalk.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Laten we volop van de herfst genieten! (7 tips)

  • 3 min leestijd

Stortbuien, grijze dagen, Sinterklaas in het land: de herfst is in volle gang. En voordat de winter begint doe je er goed aan nog even heel goed van de herfst te genieten. Hier daarom 7 tips om je lekker onder te dompelen in dit mooie seizoen.

Tip 1 - Ga eropuit!

Meegenieten van de herfstachtige Insta-kiekjes van anderen is natuurlijk hartstikke leuk. Maar veel leuker is het om in de buitenlucht zelf van de mooie natuur en de vallende blaadjes te genieten. Ga daarom lekker de hort op! Neem je camera mee, maak een mooie wandeling en geniet. Wil je jouw herfstuitje goed en lekker afsluiten? Dan kun je naderhand natuurlijk genieten van een verse chocomelk of een lekkere kop herfstthee bij jou thuis. 

EXTRA: Download hier het recept voor Kruidige Aztec Chocolademelk

Tip 2 - Maak een herfstbucketlist

Naast een fijne herfstwandeling zijn er nog genoeg andere leuke herfstuitjes te beleven. Ook jij kunt er vast wel een paar bedenken. Misschien wil je wel ein-de-lijk dat overheerlijke recept voor pompoensoep maken. Of heb je een te gek idee om je huis van gezellige herfstdecoratie te voorzien? Stel jouw eigen herfstbucketlist op met plannen voor deze herfst. Plan ook alvast een datum voor twee activiteiten op jouw bucketlist. Want daadwerkelijk je plannen uitvoeren is natuurlijk nóg leuker dan het lijstje opstellen. 

Handig en voor jou: download hier de Herfst bucket list PDF.

Herfst bucketlist download

Tip 3 - Bakkers klaar? Herfstbakken maar!

Over die zelfgemaakte pompoensoep gesproken: er zijn genoeg lekkere recepten die vooral in de herfst heel goed smaken. Je hebt er vast wel een paar op Pinterest verzameld. Of je nu een echte zoetekauw bent of liever een feestelijk avondmaal in elkaar flanst, lekkere recepten maken dit seizoen een stukje beter. Wat dacht je van gezonde appeltaart (deze van Chicks Love Food bijvoorbeeld) of van heerlijke quiche of een lekkere wortelaart?

Ben je niet zo’n keukenprinses? Dan biedt Het Makkelijke Bakboek vast uitkomst. Wedden dat je daarmee wel iets lekkers op tafel krijgt zonder dat de keuken naar aangebrand deeg ruikt!


Tip 4 - Maak je huis herfstklaar

Ben ik nou zo’n kneuterige herfstliefhebber of zijn er meer mensen die juist in de herfst de kaarsjes tevoorschijn halen? Nu de dagen steeds wat korter worden, is het wel zo leuk om je huis extra gezellig aan te kleden. Kortom: de (geur)kaarsen mogen weer uit de kast. En wat dacht je van de leuke herfstdecoratie die je al een jaar op zolder hebt staan? Of nog leuker: hol zelf een pompoen uit en zet die in huis neer. Dan is het niet alleen buiten, maar ook binnen helemaal herfst. 

Tip 5 - Start met cocoonen

Bij het herfstklaar maken van je huis mag, naast die heerlijke sloffen, een lekker dikke fleece deken uiteraard ook niet ontbreken. Met cocoonen kun je niet vroeg genoeg beginnen! Je hebt Netflix vast nog niet uitgespeeld, dus laat de gezellige filmavondjes met een kop thee, zelfgemaakte popcorn én die lekkere deken maar komen.

Mijn beste filmtips voor een romantische filmavond? The Notebook, Bridget Jones’ Diary en The Vow. Ik kan je overigens niet garanderen dat je het er zonder tranen (van het huilen óf lachen) van afbrengt. 

Zin in échte ouderwetse feel good? Wat dacht je van E.T. the Extra-Terrestrial (1982).

Tip 6 - Smeren maar!

Mango Body YogurtMet de herfst en de gure wind in aantocht kan je huid wel wat extra verzorging gebruiken. Het is tijd om je body butters niet meer onaangeroerd in je badkamerkastje te laten staan. Trakteer jezelf deze herfst op wat goede verzorgingsproducten. Van een fijne douchegel tot vette handcrème. Smeren is niet alleen goed voor je huid, maar het is ook een fijne manier om jezelf wat extra aandacht te geven. Bijvoorbeeld Mango Body Yoghurt van The Body Shop.

 

Tip 7 - Noteer je herfst happiness

Hoe je nóg meer van de herfst kunt genieten? Leg een notitieboekje aan met herfsthoogtepuntjes. Noteer elke avond voor het slapengaan drie dingen waar jij die dag gelukkig van werd. Zo’n journal vol momentjes van herfsthappiness maakt je meteen al een beetje vrolijker. Ook leuk: lees je hoogtepuntjes nog eens terug als je een keer wat minder goed in je vel zit. Een instant oppepper gegarandeerd!

Lees ook de blogpost: Beginnen met een Bullet journal. Beter laat dan nooit



Heb jij al leuke plannen voor deze herfst? Of geniet je nog steeds na van je mooie zomerherinneringen? Hoe dan ook, maak er iets moois van! Enjoy fall and be happy!
 

Vaker Vrolijk
Auteur - Romy Veul van Vaker Vrolijk
Tekstschrijver, taalfanaat, gek op kleur en zo vaak mogelijk vrolijk. Dat is wie Romy Veul in een notendop is. Op haar blog Vaker Vrolijk neemt ze je mee in haar positieve hersenspinsels. Dit altijd met een bescheiden dosis humor en lekker kleurrijke foto's.

 

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Zoeken