Happlify: de leukste shopping guide + blog

Deze verrukkelijke Pumpkin Spice Buns met mascarpone zijn super leuk om te zien en je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig, waardoor ze heel makkelijk te bereiden zijn. Zelfs als je weinig ervaring hebt in de keuken, is dit recept haalbaar! De pumpkin spice in deze buns zorgen voor een gezellige herfstgeur in huis. Of je ze nu als brunch, bij de fika of gewoon als tussendoortje eet: geniet ervan!

Porties: 3 buns | voorbereiding: 10 min  | bereiding: 15 – 20 min

Ingrediënten

 • 1 verpakking croissant deeg voor 6 grote croissants
 • 100 g mascarpone
 • 2 eetlepels pumpkin spice
 • 2 eetlepels bruine basterdsuiker (extra voor de topping)
 • 1 ei

Homemade Pumpkin Spice Buns Recept

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor volgens de verpakking van het croissantdeeg.
 2. Rol het croissantdeeg uit op een snijplank of ander schoon oppervlak. Maak de diagonale snij-indicatielijnen in het deeg voorzichtig dicht met je vingers.
 3. Meng de mascarpone, pompoenkruiden en bruine suiker in een kom. Meng totdat je een glad en gelijkmatig mengsel krijgt.
 4. Snijd het deeg in drie grote vierkanten (volg de lijnen)
 5. Verdeel de  pumpkin spice gelijkmatig over het croissantdeeg met een mes of de achterkant van een lepel.
 6. Rol het croissantdeeg op langs de kortste kant. Snijd het deeg vervolgens helemaal doormidden, behalve het laatste stukje, zodat het deeg makkelijker bij elkaar blijft (zie de afbeelding).
 7. Je hebt nu drie keer twee strengen die aan één zijde nog aan elkaar zitten. Nu weef je de strengen voorzichtig over elkaar heen, terwijl je probeert de binnenkant met het pumpkin spice-mengsel een beetje erbovenop te krijgen. Zie de afbeelding ter referentie.
 8. Leg nu het uiteinde van elke deeg-'vlecht' in het midden en drappeer de rest van het deeg in steeds grotere cirkels eromheen. Steek het andere uiteinde van het deeg weg onder het broodje, zodat het mooi rond lijkt.
 9. Klop een ei los en bestrijk de bovenkant van de broodjes hiermee.
 10. Strooi nog wat bruine suiker over de buns en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
 11. Bak de Pumpkin Spice Buns gedurende 15-20 minuten in de oven. Dit kan iets langer zijn dan de verpakking aanbeveelt, maar omdat deze broodjes wat groter zijn, hebben ze iets meer tijd nodig in de oven.
 12. Nadat ze mooi goudbruin zijn geworden in de oven, haal je ze eruit en laat je ze even afkoelen.
 13. Serveer ze en enjoy! 

Pumpkin spice broodjes

💬 Vertel, ga jij dit ook proberen?

Just Gimmie FriesAuteur - Shannah van der Wal

Fotograaf & content creator Shannah combineert haar liefde voor fotografie en eten op haar foodblog Just Gimme Fries. Hier brengt ze Aziatisch & Westers eten samen door middel van makkelijke, maar heerlijke recepten. Verder maak je haar altijd blij met frietjes, video's van katten & weetjes over Japan.

Happlify kan bestaan door gesponsorde content en/of advertenties. Dat betekent dat we een vergoeding krijgen voor het plaatsen van deze gesponsorde content / advertenties. We zijn extreem kritisch op de partijen waarmee we samenwerken, alleen kwalitatieve en relevante ondernemingen en organisaties krijgen toegang tot Happlify.nl. Zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.