Happlify: de leukste shopping guide + blog

In de digitale wereld waar we in leven is een smartphone een onmisbaar onderdeel van ons dagelijks leven geworden. Van het bijhouden van onze sociale media tot het regelen van bankzaken en het plannen van onze agenda, we vertrouwen op onze telefoon voor bijna alles. Dit betekent echter ook dat de kosten voor een smartphone en het abonnement flink kunnen oplopen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om te besparen op je telefoon, van het kiezen voor een refurbished toestel tot het overstappen naar een goedkoop sim only abonnement. 

Refurbished: een voordelig alternatief

Een van de manieren om te besparen op je telefoon is door te kiezen voor een refurbished toestel. Refurbished smartphones zijn tweedehands toestellen die professioneel zijn gereviseerd en gecontroleerd op eventuele gebreken. Hierdoor zijn ze vaak van dezelfde kwaliteit als een nieuw toestel, maar dan voor een lagere prijs. Daarnaast zijn refurbished toestellen ook beter voor het milieu, aangezien ze worden gerecycled en hergebruikt.

Door te kiezen voor een refurbished smartphone kun je dus flink besparen op de aanschafkosten van je telefoon, zonder in te leveren op kwaliteit. Er zijn verschillende betrouwbare aanbieders van refurbished toestellen, zoals Forza Refurbished en Renewd, die garantie bieden en een goede service leveren. Er hangt vaak nog een soort twijfel of een refurbished telefoon wel even goed is als een nieuw apparaat, maar dit is niet nodig, kies voor de voordeligste keuze en draag ook nog eens bij aan het milieu. 

Sim only: bespaar op je maandelijkse kosten

Naast het kiezen voor een refurbished toestel, kun je ook besparen op je maandelijkse kosten door over te stappen naar een relatief goedkoop sim only abonnement. Met een sim only abonnement betaal je namelijk alleen voor de belminuten, sms’jes en data die je gebruikt, zonder dat je vastzit aan een duur telefoonabonnement met een maandelijkse aflossing voor je toestel. Dit kan al snel tientallen euro’s per maand schelen ten opzichte van een sim only abonnement zonder toestel. 

Naast dat je in eerste instantie een flinke aanbetaling moet doen bij een standaard abonnement met toestel, betaal je maandelijks naast je abonnement ook je toestel af. Het lijkt hierdoor alsof je goedkoper af bent dan wanneer je zelf een toestel koopt, maar dit is vaak alleen maar een illusie.

Er zijn verschillende providers die goedkope sim only abonnementen aanbieden, zoals Youfone en Ben. Deze providers bieden vaak scherpe tarieven en flexibele contracten, waardoor je zelf kunt kiezen hoeveel belminuten, sms’jes en data je nodig hebt. Vergelijk wat bij je past en wat je behoeften en maak de overstap naar een sim only abonnement, zo kun je flink besparen op je maandelijkse telefoonkosten. 

Tips om nog meer te besparen

Naast het kiezen voor een refurbished toestel en een sim only abonnement, zijn er nog meer manieren om te besparen op je telefoonkosten. Zo kun je bijvoorbeeld ervoor kiezen om je telefoon langer te gebruiken voordat je een nieuw toestel aanschaft. Door je toestel goed te onderhouden en te voorzien van de laatste software-updates, kun je ervoor zorgen dat hij langer meegaat en je dus minder vaak hoeft te investeren in een nieuwe smartphone. 

Ook kun je mogelijk besparen op een verzekering waar je geen gebruik van maakt, als je een telefoon nieuw koopt sluit je vaak een verzekering af, maar is deze het nog wel waard? Bepaal zelf of je het nog waard vind om je telefoon te verzekeren, werkt het apparaat nog goed, of is deze het maandelijkse bedrag aan verzekeringskosten eigenlijk niet meer waard?

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.