Happlify: de leukste shopping guide + blog

Het is aardedag vandaag, maar duurzaam leven zien wij liever meer dan alleen een trend; het is een noodzaak om onze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. In plaats van alleen op Earth Day duurzame acties te ondernemen, waarom zouden we niet proberen om van elke dag een 'Aarde-dag' te maken? In dit artikel geef ik je praktische en gemakkelijk toe te passen tips die je helpen om een duurzamer leven te leiden, elke dag weer.

Begin klein thuis met duurzaam zijn

Verminder energieverbruik: Een van de makkelijkste manieren om thuis duurzamer te leven, is door te letten op je energieverbruik. Zet apparaten die je niet gebruikt volledig uit in plaats van op stand-by, vervang lampen door LED-verlichting en isoleer je woning beter. Dit vermindert niet alleen de energie die je verbruikt, maar ook je energierekening.

Recyclen en hergebruiken: Start met het scheiden van je afval en leer welke materialen in jouw gemeente gerecycled kunnen worden. Overweeg ook om spullen die je niet meer gebruikt te doneren of te verkopen, in plaats van weg te gooien.

Waterbesparing: Kleine aanpassingen zoals het installeren van waterbesparende douchekoppen, het repareren van lekkende kranen en het gebruik van een regenton in de tuin kunnen een groot verschil maken in je waterverbruik.

♻️ Wist je dat we bij Happlify de eco & fair categorie hebben, vol producten, merken en webshops die hieraan voldoen?

Duurzame keuzes in de supermarkt

Koop lokaal en seizoensgebonden: Producten die lokaal en in het seizoen zijn, vereisen minder transport en zijn vaak verser. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je gezondheid.

👉 Lees ook: Lente groenten en fruit: gezond, smaakvol en duurzaam!

Minder vlees, meer planten: De productie van vlees heeft een aanzienlijk hogere impact op het milieu dan die van plantaardige voedingsmiddelen. Probeer eens een dagje geen vlees te eten met recepten die rijk zijn aan groenten en granen.

Duurzame verpakkingen: Kies waar mogelijk voor producten met minder verpakking of voor verpakkingen die recyclebaar of composteerbaar zijn.

Op pad met oog voor duurzaamheid

Openbaar vervoer en carpoolen: Waar mogelijk is het gebruik van openbaar vervoer, fietsen of carpoolen een uitstekende manier om je carbon footprint te verlagen.

Duurzaam toerisme: Kies voor vakanties dichter bij huis of verblijf in eco-vriendelijke hotels. Onderzoek de natuur op een respectvolle manier en vermijd activiteiten die schadelijk kunnen zijn voor de omgeving.

Betrek anderen bij je missie

Deel je kennis: Door anderen te informeren en te inspireren, vergroot je de impact van je duurzame acties. Organiseer een informatieavond, start een blog of gebruik social media om tips en ervaringen te delen.

Steun lokale duurzame initiatieven: Of het nu gaat om een lokale boerenmarkt of een community tuinproject, door deze initiatieven te steunen, help je niet alleen het milieu maar ook de lokale economie.

Elke kleine verandering in de richting van een duurzamer leven kan een groot verschil maken. Begin vandaag nog met deze simpele stappen en maak van elke dag een Aarde-dag. Laat ons weten welke veranderingen jij gaat doorvoeren en deel je ervaringen en check zeker onze eco & fair categorie, nu je hier toch bent!

Beeld: Unsplash

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.