Happlify: de leukste shopping guide + blog van Nederland en België 💛

San Francisco staat bekend om de Golden Gate Bridge, Alcatraz, Pier 39 en nu, dankzij Alexander's Patisserie, om deze culinaire innovatie: de 'flat croissant'. Wat begon als een experimentele draai aan een klassieke Franse delicatesse, is uitgegroeid tot een ware (online) sensatie. Maar wat maakt de platte croissant zo speciaal en hoe verschilt het van zijn traditionele, luchtige Franse broertje?

Lekker crunchy!

De 'flat croissant' is het resultaat van traditionele baktechnieken creatief gebruikt. In plaats van de bekende hoge, luchtige structuur, biedt deze variant een knapperige, gelaagde ervaring die nog steeds de boterachtige, rijke smaak van een klassieke croissant behoudt. Het geheim zit hem in de bereidingswijze, waarbij het deeg platgedrukt wordt voordat het gebakken wordt, wat resulteert in een unieke textuur die all over heerlijk crunchy is!

 

 

Een smaak voor iedereen

En natuurlijk kun je ook met deze flat croissant prima variëren. Van zoete varianten met chocolade of aardbei tot hartige opties met kaas en ham; er is voor ieder wat wils. Deze veelzijdigheid maakt de platte croissant niet alleen een perfecte traktatie voor bij de koffie, maar ook een leuke ontbijt of lunch optie.

 

 

Beleef /maak het zelf

Alexander's Patisserie nodigt iedereen uit om deze culinaire noviteit te ervaren, in San Francisco :) Of je nu een echte croissant-liefhebber bent of iemand die altijd op zoek is naar de nieuwste foodtrends, de platte croissant biedt een geheel nieuwe dimensie aan de traditionele Franse patisserie.

Nu je weet hoe die platte croissant met aandacht wordt gemaakt is het volgende een beetje vloeken in de kerk. Maar San Francisco is niet om de hoek, dus waag ik het erop. Na Pasen hadden wij de dag erna hamkaas-croissants over. Normaal zijn ze koud nogal taai en warm je ze daarom even op in de oven. Deze keer hebben ze ze in een tostiapparaat gelegd en zo onze eigen flat croissants gemaakt. Het resultaat: heerlijk! Want inderdaad knapperig all over! Niks beter dan een verse croissant van de bakker, maar met oude taaie exemplaren is dit het proberen waard.

Wordt de platte croissant de nieuwe trend?

Met zijn unieke uiterlijk, verrassende textuur, en veelzijdigheid in smaken, heeft de platte croissant alles in huis om een blijvende indruk te maken. Maar of deze innovatie op lange termijn de traditionele croissant zal overtreffen, dat denk ik niet. Eén ding is zeker: de platte croissant is wél super lekker!

💛 Ga jij het proberen? Deel het hier met ons :)

Beeld: Alexander's Patisserie

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.