Happlify: de leukste shopping guide + blog

Lachen is niet alleen leuk, maar ook ontzettend goed voor je gezondheid. Het vermindert stress, verbetert je immuunsysteem en maakt zelfs verbindingen met anderen sterker. Wil je jouw dagelijkse dosis humor verhogen? Hier zijn vijf manieren voor jou om meer te lachen elke dag!

1 - Begin de dag met een glimlach

Start elke ochtend met een glimlach. Dit klinkt misschien simpel, maar het is een krachtige manier om je dag positief te beginnen. Door te glimlachen, zelfs als je je niet vrolijk voelt, kan je lichaam toch endorfines vrijgeven, wat natuurlijke pijnstillers zijn en je humeur verbeteren. Een glimlach naar jezelf in de spiegel, of zelfs een glimlach naar een vreemde op straat, kan een lange weg gaan.

Begin de ochtend bijvoorbeeld met de Happlify playlist op shuffle!


 

2 - Kijk naar grappige content

Een zekere manier om meer te lachen is door lachfilms, comedy-series of YouTube-video’s te kijken. Kies genres en shows die bekend staan om hun humor. Stand-upcomedy, sitcoms of grappige podcasts tijdens je dagelijkse reis naar werk, lunch of avond kunnen helpen om meer lachmomenten aan je dag te geven. 

Grappige kattenvideo's doen het altijd goed.

3 - Omring jezelf met positiviteit

Je omgeving kan een grote invloed hebben op je gemoedstoestand. Omring jezelf zoveel mogelijk met positieve mensen die van lachen houden. Sociale interacties, vooral vrolijke, kunnen je eigen gevoel van geluk versterken. Zoek naar vrienden of collega's die bekend staan om hun gevoel voor humor en breng meer tijd met hen door.

Kijk daarentegen niet teveel nieuws en probeer ook social media niet de boventoon te laten voeren. Check eens kritisch je dagelijkse schermtijd. Minder is in dit geval altijd beter. Heb je daar hulp bij nodig? Check dan Happlify's Digital detox.

4 - Neem een pauze voor humor

Het leven zelf kan soms overweldigend zijn, en het is makkelijk om gevangen te raken in een routine zonder veel lachen. Plan daarom bewust momenten in je dag in waar je even kunt ontspannen met iets lichts en grappigs. Dit kan iets simpels zijn als het lezen van een grappig boek, het (tijdbeperkt!) scrollen door memes, of het spelen van een potje UNO met je gezin, vrienden of collega’s.

5 - Wees creatief met je humor

Humor is een persoonlijke ervaring en wat de ene persoon aan het lachen maakt, werkt misschien niet voor de ander. Experimenteer en onderzoek om te ontdekken welke soort humor het beste bij je past. Probeer bijvoorbeeld zelf grappige verhalen of grappen te schrijven, of doe mee aan activiteiten die lachen stimuleren, zoals lachtherapie. Wist je dat er zelfs lachyoga is?! kijk maar eens naar onderstaande video.


Wat je ook doet, lachen is een krachtige manier om je algehele welzijn te verbeteren. Door deze vijf tips in je dagelijkse routine te integreren, kun je zorgen voor meer vrolijke momenten die niet alleen je dag op te vrolijken, maar ook bijdragen aan een gezonder leven.

Meer over het effect van humor en de slappe lach lees je in het Happlify your Life werkboek.


💛 Wil je nog meer inspiratie voor een blijer leven?

Vergeet dan niet je aan te melden voor de Happy Thoughts nieuwsbrief voor je regelmatige dosis geluk rechtstreeks in je inbox!

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.