Happlify: de leukste shopping guide + blog van Nederland en België 💛

De herfst is in volle gang en de winter staat al om de hoek. Tijd voor een blog waar ik je meeneem in een betoverend creatief avontuur! Vandaag deel ik graag met jou mijn ervaring over het decoreren van dennenappels met bladgoud. Met deze simpele en leuke DIY kun je prachtige accenten toevoegen aan cadeaus, potpourri of zelfs een schitterende slinger maken.

Dan nu voor het leukste onderdeel van deze DIY!

Trek je wandelschoenen aan en ga op zoek naar de perfecte dennenappels in het bos. Mocht je geen bos in de buurt hebben, geen zorgen, bij  tuincentra liggen ze nu ook volop in de winkel. Kies dennenappels van verschillende vormen en maten om een gevarieerd en interessant effect te creëren. Nu heb je de dennenappels in huis en kun je aan de slag.

Goud vlokken DIY

Dit heb je nodig:

  • Dennenappels
  • Folievlokken (bij hobbywinkels en online verkrijgbaar of bij Sostrene Grene, Action, SoLow etc)
  • Hobbylijm, water gedragen die transparant opdroogt
  • Oogjes met schroefdraad
  • Penseel
  • Oude tandenborstel

Zo ga je te werk:

Breng een dun laagje lijm aan op de schubben van de dennenappels en laat het heel even drogen. Plaats voorzichtig met een penseel het bladgoud erop. Druk het zachtjes aan om ervoor te zorgen dat het goed hecht. Laat ze drogen en pak daarna een tandenborstel en verwijder de uitstekende folievlokken door eroverheen te wrijven. Herhaal dit proces totdat je alle dennenappels hebt versierd.

Bladgoud DIY

Nu denk je vast.. ”Waar kan ik die gouden dennenappels voor gebruiken?”
Hier een paar tips van mij:

Gouden dennenappels cadeautjes:

Neem je versierde dennenappels en maak ze stevig vast aan cadeautjes met behulp van een lint of touwtje. Dit geeft je cadeautjes een unieke en feestelijke uitstraling die gegarandeerd indruk zal maken.

Gouden dennenappels slinger:

Pak een stuk touw en maak de dennenappels steeds met een beetje ruimte ertussen vast met een simpel knoopje.

Happlify DIY - Liefs van Fleur

Gouden dennenappels potpourri:

Gebruik je versierde dennenappels om extra sparkle te geven aan een heerlijk geurende potpourri. Plaats de dennenappels in een kom of organza zakje, samen met gedroogde bloemblaadjes, kruiden, (zelf)gedroogde sinaasappel- en/of appelschijfjes. Voor een extra geurexplosie kun je ervoor kiezen etherische olie toevoegen.

Liefs van Fleur - Happlify knutsel

Een simpele DIY met weinig benodigdheden waarmee je prachtige gouden dennenappels maakt. Wie wordt er nou niet blij van een beetje bling?!
Heel veel plezier met maken! Liefs van Fleur

  

De auteur: Fleur Foster-Dingley

Fleur is als fotografe gespecialiseerd in branding shoots voor creatieve vrouwelijke ondernemers. Je kunt bij Liefs van Fleur ook terecht voor styled products: unieke sfeerbeelden van producten die passen bij jouw merk. Fleurs' stijl: warm en sfeervol met oog voor detail. De blogposts van Fleur >

 

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

2 reacties

    • Elise
    • 17 december 2023 om 10:14

    Heel leuk idee! Ik was iets soortgelijks al van plan te doen met verf, maar ik bladgoud glanst natuurlijk veel mooier en dat is met verlichting ernaast wel heel leuk.

    Ik raad iedereen wel aan om de dennenappels eerst schoon te maken (door ze te laten weken in water met azijn of te drogen in de oven), dan heb je er veel langer plezier van :)

    • Sofia
    • 27 november 2023 om 13:48

    Wat een leuk idee! Toevallig heb ik een hele mand dennenappels liggen en wist niet goed wat ik ermee kon doen. Nu volop geïnspireerd door jullie blog. Dankjewel! Sofia

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.