Heb je een trosje treurige bananen liggen? Mooi! Want dat is de ultieme basis voor dit snelle en lekkere recept. Hier worden normaal de neuzen opgetrokken voor gezonde zelfmaaksels, maar als dit recept in de oven staat wordt iedereen blij. Tijd om het dus met jou te delen.

Hieronder vind je het recept, maar voel je vrij lekker naar smaak te variëren. Behalve de walnoten en chocolade heb ik de genoemde ingrediënten altijd wel in huis, maar soms mis ik iets -amandelmeel bijvoorbeeld- en dan gooi ik er gewoon wat anders doorheen wat erop lijkt (meer kokosrasp bijvoorbeeld). 

Bananenbrood

Ingrediënten

Hoeveelheid: 1 brood
Bereidingstijd: 1 uur 15 min.

Benodigdheden: cakeblik 25 - 27 cm, bakpapier en een oven

  • 3 heel rijpe bananen
  • 3 middelgrote eieren
  • 6 dadels zonder pit
  • 2 tl bakpoeder (kun je vervangen voor wijsteen bakpoeder)
  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram havermoutvlokken
  • 20 gram kokosrasp
  • snufje zout
  • 50 gram gehakte walnoten (optioneel)
  • 50 gram gehakte pure chocolade (optioneel)

Bereidingswijze

  1. verwarm de oven voor op 180 ℃, vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier
  2. kluts de eieren in een grote beslagkom
  3. pel de bananen en prak ze met een vork door de eieren
  4. doe de dadels, bakpoeder, het amandelmeel, havermoutvlokken, kokosrasp en snufje zout in de beslagkom en pureer met een staafmixer tot een soort van gladde massa
  5. optioneel: schep de walnoten en chocolade stukjes er doorheen met een spatel
  6. verdeel het beslag in de cakevorm en bak in ongeveer 1 uur gaar. Check je baksel regelmatig. Na 30 min. dek ik vaak de cake af met een stuk ruim aluminiumfolie zodat de bovenkant niet zwart wordt (maar dat ligt vast aan onze oven)
  7. controleer na 50 min. op gaarheid met de satéprikker. Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat 30 min. afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster. Klaar is je brood!
TIP: wij eten een plak graag met een beetje pindakaas
Bananenbrood met pindakaas

Zo... heb jij al zin in bananenbrood!?

 

Mariko Naber

De auteur: Mariko Naber

Branding expert en online ondernemer Mariko is het happy brain achter Happlify. Samen met partner Mark runt ze Happlify, Sell your stuff online en branding agency Loaded ink BNO. Ze houdt van feel good, random acts of kindness, gehaktballen, chocolademousse, family time, zee, piña colada, sugar & spice and everything nice.

  

Happlify kan bestaan door gesponsorde content en/of advertenties. Dat betekent dat we een vergoeding krijgen voor het plaatsen van deze gesponsorde content / advertenties. We zijn extreem kritisch op de partijen waarmee we samenwerken, alleen kwalitatieve en relevante ondernemingen en organisaties krijgen toegang tot Happlify.nl. Zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.