Happlify: de leukste shopping guide + blog

Hadden we het eerder al over de Dopamine decor woontrend (de meest happy woontrend ooit), dit voeren we van de winter gewoon lekker door op gebied van kleding. En wat ons betreft is dit geen trend, want 'aan doen waar je blij van wordt' is altijd in fashion!

In een voortdurend veranderende (mode)wereld is Dopamine Fashion een verademing. Het draait namelijk niet alleen om stijl, maar ook om het vergroten van je geluk en welzijn door middel van je kledingkeuzes. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over dopamine fashion en hoe je deze stijl kunt omarmen om jezelf een flinke portie geluk te bezorgen.

Gelukshormoon

Bij dopamine fashion draait het dus om het dragen van kledingstukken die je een positief gevoel geven. Het idee erachter is gebaseerd op het feit dat dopamine, het welbekende 'gelukshormoon', vrijkomt wanneer je iets doet dat je plezier geeft. Dit geldt ook voor het dragen van kleding waarin je je goed voelt en waar je zelfvertrouwen van krijgt.

Monki is dé dopamine fashion shop

Happlify style guide: dopamine fashion, geluk in je kledingkast

Deze afgebeelde kledingstukken shop je bij Monki, dé dopamine fashion shop.

 1. Oversized rood/roze gebreide trui-jurk - €49,99
 2. Chuncky lavendel/babyblauwe gebreide kabeltrui - €35,-
 3. 90's hair claws - €14,99
 4. Felroze gebreide capuchon - €19,99

Tips voor jouw eigen dopamine kledingkast

Hier zijn voor jou een aantal tips om dopamine fashion te omarmen (veel meer geluk):

 1. Kies kleuren die je blij maken
  Kleuren hebben een sterke invloed op onze stemming. Ga voor kledingstukken in kleuren die je een goed gevoel geven en die je energie geven.

 2. Comfort is key
  Comfortabele kleding zorgt ervoor dat je je ontspannen en gelukkig voelt. Investeer in hoogwaardige materialen en goed passende kleding. SUPER oversized is ook echt heerlijk en op de juiste manier gestyled kan het heel sophisticated staan.

 3. Persoonlijke expressie
  Laat je kleding een weerspiegeling zijn van je persoonlijkheid en interesses. Draag items met prints of patronen die je aanspreken of waarmee je wat zegt.

 4. Duurzaamheid
  Kies voor duurzame modeopties, zoals een tijdloos en kwalitatief merk kledingstuk of juist tweedehandskleding, die niet alleen goed zijn voor het milieu, maar ook voor je gemoedsrust. Weten dat je bijdraagt aan een betere wereld kan een gevoel van voldoening geven.

 5. Accessoires met een verhaal
  Draag en combineer sieraden mode accessoires met een emotionele waarde, zoals erfstukken of geschenken van dierbaren. Ze herinneren je aan mooie momenten en geven je een goed gevoel.

Dopamine fashion is uiteraard ontzettend instagrammable, zie #dopaminefashion

Dopamine fashion trend Instagram

Dopamine fashion is niet alleen goed voor je persoonlijk welzijn, maar kan ook een positieve invloed hebben op de manier waarop je jezelf en de wereld om je heen ervaart. Dus, ga op zoek naar kledingstukken die je écht gelukkig maken en draag ze met trots. Jouw kledingkast kan een geweldig hulpmiddel zijn om je dagelijks een dosis dopamine te geven. Draag dus altijd lekker wat je wilt!

  De dopamine deco koningin is natuurlijk Iris Apfel 

   

  💬 Vertel, ben jij ook een dopamine fashion fan of houd jij er een wat minimalistischere stijl op na?

   

  Mariko Naber

  De auteur: Mariko Naber

  Branding expert en online ondernemer Mariko is het happy brain achter Happlify. Samen met partner Mark runt ze Happlify, Sell your stuff online en branding agency Loaded ink BNO. Ze houdt van feel good, random acts of kindness, gehaktballen, chocolademousse, family time, zee, piña colada, sugar & spice and everything nice.

    

  De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

  Laat hier iets vrolijks achter

  Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

  Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.