Happlify: de leukste shopping guide + blog van Nederland en België 💛

Heerlijk felle kleuren, gedurfde patronen, eclectische prints, tastbare texturen, een onmiskenbare sfeer doordrenkt van nostalgie. Dat is in een notendop de dopamine decor trend die Pinterest en Instagram momenteel domineert. Voor degenen die er niet bekend mee zijn, dopamine is een neurotransmitter of chemische boodschapper die, wanneer vrijkomend in de hersenen, gevoelens van geluk opwekt.

Wat is dopamine decor?

De dopamine decor trend draait helemaal om levendige kleuren, botsende patronen, maximalisme en puur geluk. Deze trend roept herinneringen op aan een zorgeloze kindertijd, toen de slaapkamerwanden bedekt waren met posters van je idolen, speelse teksten, gekke lampjes en andere gezellige prullaria die een diep gevoel van plezier en ook een beetje heimwee opwekken.

De levendigheid van kleur overvloed

Vergelijkbaar met kitsch decor combineert dopamine decor het vintage met gedurfde patronen of felle kleuren om de ruimte op te fleuren met onderscheidende en soms contrasterende elementen. Het gebruik van oranje, roze, geel, limoengroen en kobaltblauw in royale hoeveelheden verlicht de ruimte en geeft je super vrolijke vibes. Het toevoegen van patronen en texturen aan een ruimte maakt deze levendiger en verhoogt het energieniveau.

Happlify Crew Member Madame La Poule heeft alles voor jouw dopamine decor woontrend.

Madame La Poule dopamine decor woontrend

Stijlvolle toepassingen

Voor de woonkamer kunnen kleuraccenten worden gebruikt in meubels zoals de console-tafel, een dressoir of een bijzettafel. Wat betreft zitmeubelen kunnen de loungestoelen een levendige bekleding hebben of eigenzinnige kussens die contrasteren met de neutrale tonen van de banken. Het toevoegen van speelse patronen voegt visueel belang toe en een speelse touch aan persoonlijke ruimtes zoals slaapkamers of studeerkamers. Gedurfde geometrische ontwerpen, bloemenprints en abstracte patronen trekken de aandacht en creëren een gevoel van beweging via behang, vloerkussens, tapijten, gooi kussens en wandafwerkingen.

💡 Side note + tip: wij hebben zelf toen we verhuisden de saaie bestaande keuken omgetoverd tot een knaloranje pronkstuk. Iets waar we al jaren veel plezier van hebben, we worden altijd weer heel vrolijk van onze oranje keukenkastjes. Schilderen kun je zelf, maar wij hebben het laten doen want de kosten van een meubelschilder vallen best mee. Wij doen inmiddels alweer bijna 20 jaar met die keuken.

Bij Happlify Crew Member Houtmoed vind je vrolijk gekleurde en duurzame eye-catchers voor deze trend. Mooi te combineren met vrolijke verse bloemen.

Houtmoed dopamine decortrend

Bloemen en groen

Over verse bloemen gesproken... Vergeet ook zeker niet een overvloed aan planten en bloemen toe te voegen aan je woonruimte. Haal de natuur binnen met weelderige kamerplanten. Grote varens, pannenkoekenplanten en monstera's passen perfect bij de dopamine deco-stijl. Deze planten creëren niet alleen een groene oase, maar verbeteren ook de luchtkwaliteit in huis. Win-win!

Planten en bloemen

Duurzaamheid en erfstukken

Het is interessant om op te merken dat dopamine decor een duurzame benadering van interieurs is. Het binnenbrengen van vintage, gerecyclede en upcycled stukken geeft deze antiekstukken een nieuw leven, of het nu gaat om meubels of kunstwerken. Het inlijsten van foto's van je dierbaren kan direct je ruimte vullen met fijne herinneringen in plaats van onpersoonlijke kunstwerken te kopen.

Dompel jezelf onder in plezier

Omarm de dopamine decor trend en geef je huis speelsheid en plezier. Laat je creativiteit de vrije loop en creëer een ruimte die jouw persoonlijkheid weerspiegelt en waar je elke dag van kunt genieten.

Ben je klaar om je huis te transformeren met de energieke dopamine deco-stijl? Ontdek de leukste webshops voor jouw woondecoratie en vind de leukste spullen om je huis dopamine deco in te richten.

Bij Liefs uit Zierikzee vind je super leuke posters en Bastaa! prachtige retro kussens. 

Bastaa en Liefs uit ZIerikzee

Het hele jaar vrolijk (niet alleen met Kerst)

Maak van je huis een vrolijke en energieke ruimte, het hele jaar door, en laat de dopamine deco-trend je inspireren!

Dopamine decor brengt je terug naar gelukkige tijden, waar levendige kleuren en speelse patronen de norm waren. Het is tijd om deze vreugde in je huis te verwelkomen en een ruimte te creëren die jouw persoonlijkheid weerspiegelt en waar je volop van kunt genieten. Dus ga aan de slag en laat dopamine decor je huis opvrolijken met levendigheid en stijl.

 

Dopamine decor is uiteraard ontzettend instagrammable, zie #dopaminedecor

Dopamine decor Instagram

 

Mariko Naber

De auteur: Mariko Naber

Branding expert en online ondernemer Mariko is het happy brain achter Happlify. Samen met partner Mark runt ze Happlify, Sell your stuff online en branding agency Loaded ink BNO. Ze houdt van feel good, random acts of kindness, gehaktballen, chocolademousse, family time, zee, piña colada, sugar & spice and everything nice.

  

Bron: Architectural digest en Jan magazine
De links in dit artikel zijn gesponsorde links, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.
Beeld: Unsplash

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.