Happlify: de leukste shopping guide + blog van Nederland en België 💛

Stel je voor: meer dan vier miljoen Nederlanders overwegen om social media vaarwel te zeggen, maar zetten deze stap toch niet. Verrassend, vind je niet? Het wordt nog opmerkelijker als je bedenkt dat volgens een recent onderzoek van Newcom de gemiddelde Nederlander jaarlijks maar liefst 30 dagen, oftewel 720 uur, op social media doorbrengt. Dat is een hele maand! Een maand besteed aan eindeloos scrollen - maar waarnaar eigenlijk?

Deze opzienbarende resultaten uit het nationaal social media onderzoek waren de reden dat EditieNL besloot mij, Mariko, te interviewen. Het gesprek was gevuld met interessante vragen, maar helaas is er flink in de opnames gesneden. Hierdoor zou ik nu als een soort ex-verslaafde door het leven moeten gaan. Maar dat boeit me verder niet zo, als ik daar andere mensen mee kan helpen. Omdat niet alles uit het interview op televisie is gekomen, wat ook logisch is, heb ik voor onze onderneming SYSO een podcast opgenomen waarin ik meer wat context en tips geef. 

De inhoud in het kort

Je krijgt in de podcast antwoord op deze vragen:

  • Wanneer ben je gestopt met social media?
  • Waarom ben je gestopt?
  • Hoe reageerde de omgeving?
  • Hoe ben je gestopt?
  • Vond je dat moeilijk?
  • Heb je tips om te stoppen met social media?

Digital verslaving test

Bij deze nog wat handige tips voor jou als je zelf wilt minderen 

  • Zet je mobiel zoveel mogelijk op stil en haal de trilfunctie er sowieso af. Ruim de apps op, gooi weg wat je niet meer nodig hebt.
  • Haal je socials leeg die je niet meer gebruikt.
  • Geef jezelf een blok van 30 minuten op een dag, bijvoorbeeld tijdens de lunch, om je socials te checken.
  • Laat je mobiel in je tas of op een vaste plek in huis. Zorg dat ie niet in de slaapkamer komt, ga er ook niet mee naar de wc. Tijdens het eten ook liever geen mobieltjes op tafel.
  • Ga meer de natuur in en zoek een leuke, nieuwe hobby.
  • Ontvolg alles en iedereen waar je niet blij meer van wordt. Verwijder jezelf uit stomme Whatsapp-groepen en voel je vrij!
  • Doe de Digital Detox, verkrijgbaar bij Happlify, tijdelijk met korting.

Doe de Digital Detox van Happlify

Hersenloos scrollend op social media van de ene post door naar de andere. Even de comments lezen *swipe, swipe* tot ik niet meer weet waarnaar ik opzoek was. Had ik wel een doel? Eh, hóe lang was ik bezig?! Hm, als je dit een beetje herkent ben je best wel toe aan een digital detox.

De tijd vliegt, de jaren dat je kids naar Zwitsal roken denderden voorbij, ineens sta je niet meer te wachten op het schoolplein en bekruipt je het gevoel dat het leven toch echt eindig is en alles voorbij gaat.

Dramatisch: ja. Reëel ook en sinds we die smartphone hebben, leveren we gemiddeld ook nog eens dik 2 uur per dag in aan... ja aan wat eigenlijk?

👉 Klik hier en doe de detox tijdelijk super voordelig. Want: ht echte leven speelt zich niet af op je mobiel.

Digital Detox - Mariko Naber

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.