Happlify: de leukste shopping guide + blog van Nederland en België 💛

Ga je jaarlijks met je vriendengroep op stedentrip? Ben jij dit jaar degene die het weekendje weg moet organiseren? Begin dan tijdig met de voorbereidingen voor deze vakantie met je vrienden. Je draagt namelijk een hoop verantwoordelijk. Mocht er onverhoopt iets niet goed gaan, kijken je vrienden jou direct aan.

Voordat je van het leuke weekendje weg kunt genieten, moet je dus in actie komen. Onder meer onderstaande zaken moet je tijdig regelen.

Vliegtickets boeken & parkeerplek reserveren

Het eerste advies is om tijdig de vliegtickets te boeken. Zeker als je met een grote groep vrienden op pad gaat is dit cruciaal. Hierbij is het advies ook om direct een parkeerplek, bijvoorbeeld Parking Schiphol, te reserveren. Met name als jullie in het hoogseizoen weg gaan, moet je tijdig de tickets en de parking reserveren.

Het is dus sowieso belangrijk om tijdig te beginnen met je voorbereidingen. Bepaal tijdig waar jullie precies naar toe gaan. Bepaal ook tijdig wanneer jullie precies weg gaan. Is dit allemaal duidelijk? Dan komt het aan op het vergelijken van de tickets. Mogelijk is een vlucht vanaf Eindhoven, inclusief Parking Eindhoven Airport, goedkoper dan een vlucht vanaf Schiphol. Maak daarom de juiste vergelijkingen. Je vrienden vinden het ongetwijfeld fijn als je hier de nodige kosten mee weet te besparen!

Een paklijst

Als jij het weekendje weg organiseert, weet jij ook als enige wat de planning precies is. Voorzie je vrienden daarom van een handige paklijst. Een paklijst waarop je in het kort alles beschrijft wat onmisbaar is gedurende het weekend.

Ook op dit gebied draag je een grote verantwoordelijkheid. Staat er iets niet op de paklijst, terwijl dit wel hard nodig is? Dan zijn je vrienden hier waarschijnlijk niet al te blij mee. Begin daarom ook tijdig met het opstellen van de paklijst voor je vrienden.

Activiteiten

Het ontdekken van een (nieuwe) stad is uiteraard super leuk om te doen. Dit maak je nog leuker door tijdig leuke activiteiten te organiseren. Stem deze activiteiten uiteraard af op je vriendengroep en op de voorkeuren.

Vinden jullie het bijvoorbeeld leuk om actieve dingen te doen? Kijk dan of je een actieve fietstocht kunt boeken. Of zijn jullie allemaal dol op wijn? Kijk dan of je een wijnproeverij kunt boeken. De mogelijkheden zijn eigenlijk in elke stad bijzonder divers.

Gezelligheid

Een weekendje met vrienden op stap is zo’n beetje het mooiste ter wereld. Slechte verhalen met elkaar voeren, serieuze gesprekken voeren en een prachtige stad ontdekken. Wat wil je nog meer? Om dit weekend nog beter te laten slagen, heb je de nodige gezelligheid nodig.

Deze gezelligheid is ook deels jouw verantwoordelijkheid. Regel je van tevoren alles goed? Dan hebben je vrienden helemaal niks te klagen. Dat komt uiteraard de gezelligheid binnen de vriendengroep ten goede. Begin daarom tijdig met het regelen van de stedentrip met je vriendengroep.

Bonustip: check uiteraard regelmatig het weerbericht. Op basis hiervan kun je nog tijdig aanpassingen aan de inpaklijst doorvoeren. Ook daar scoor je punten mee! 

Beeld: Unsplash

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.