Happlify: de leukste shopping guide + blog

De avonden worden weer snel donker, als het weer dan ook grijzig wordt en het nieuws slechter... dan kan het best zijn dat er wat vaker een donkere wolk boven je hoofd hangt. Je voelt je dan wat makkelijker neerslachtig, komt 's morgens moeilijk op gang en je lontje is veel te kort. Als je dat merkt, probeer dan juist wat beter voor jezelf te zorgen, en nee, dat is niet egoïstisch. Met me-timen laad je jezelf op, zodat je daarna weer sterker in je schoenen staat en alles weer wat beter aankunt: je werk, je gezin en verplichtingen - want die zijn er plenty komende maanden... Dus zorg dat je gezond bent en blijft; zorg voor jezelf.

Gezond, wat is dat dan? In a nutshell: niet roken, weinig tot geen alcohol, meer groenten, fruit, noten en vis, minder suiker en regelmatig bewegen. O ja, ook niet teveel cafeïne... Zoiets was het, als het om je lichaam gaat dan hè?! Voor je mind is het goed om regelmatig te mediteren en af en toe je hart te kunnen luchten. Hier een aantal tips om echt goed te leren me-timen. Als je dat slim doet, verveel je je nooit en houd je jezelf gezond op alle vlakken.

Tip 1 - Lezen is vertragen

  Zeg eens eerlijk, wanneer was de laatste keer dat je echt in een non-fictie boek hebt gelezen? Dat je bent verdwaald in een mooi verhaal, waar je in je hoofd een heel eigen beleving van maakte? Me-timen doe je heel goed als je leest. Met lezen kun je er letterlijk niemand bij hebben; het is jij, je boek en je fantasie en that's it. Een boek schudt je verbeelding wakker, kraakt je hersen, maar niet op de plek waar je altijd mee piekert. Het geeft je juist nieuwe inzichten en vooral... rust.

  Wil je graag meer lezen? Lees dan ook eens deze blogpost: Meer lezen? Dat lukt echt met deze 5 tips. En die leuke bladwijzer hier? Die bestel je bij Happlify Crew Member Houtmoed.
   

  Tip 2 - Cadeautje voor jezelf

   Geef jezelf eens een cadeautje. Gewoon omdat je het leuk vindt, omdat je het verdient of als speciale beloning voor iets wat je zelf hebt bereikt. Een leuk idee? Bij Happlify Crew Member Liefs uit Zierikzee slaag je sowieso. Verwen jezelf met deze Gouden libelle studs bijvoorbeeld.  De libelle symboliseert vaak transformatie, vrijheid, kracht, harmonie, en spiritualiteit. Het vertegenwoordigt de cyclus van verandering en groei, terwijl het ook staat voor vrijheid, moed, en het vermogen om obstakels te overwinnen. De delicate verschijning van de libelle en zijn vermogen om in evenwicht te blijven symboliseren harmonie. In sommige culturen wordt het beschouwd als een boodschapper van de spirituele wereld en een teken van geluk en voorspoed. Je ziet, het is een veelzijdig symbool met verschillende betekenissen. Welke past bij jou? Shop ze hier (ze zijn er ook in het zilver).

   Tip 3 - Begin met makkelijk mediteren

    Mediteren is niet alleen een tijdje stil op een kussen zitten. Het is zoveel meer dan dat. Het is dalen in je onderbewuste, je hoofd leeg maken, onnodige (pieker)gedachten laten gaan. Wil je daar eens mee (her)starten? De makers van de super fijne Headspace meditatie app, hebben in samenwerking met Netflix een super toegankelijke serie uitgebracht. 
    In Netflix' Headspace Guide to Meditation wordt de basis van meditatie onderzocht en hoe het kan helpen meer aanwezig en minder afgeleid te zijn in je dagelijks leven. Het wordt je op een eenvoudige manier met animatie, in het Nederlands, uitgelegd. In de blogpost Mediteren kun je super makkelijk leren lees je dat en kun je de trailer ook bekijken.

    Tip 4 - Verminder je schermtijd

     Wil je in het nieuwe jaar véél meer genieten en bewust leven? Heb je zin in meer rust in je hoofd, echte connectie, meer creativiteit en geluksmomentjes? Kijk dan eens serieus naar de Digital detox van Happlify. Hiermee hebben heel wat mensen hun digitale leven aangepakt. Want wist je dat we in Nederland gemiddeld 34 dagen per jaar op onze mobiele telefoon zitten? 34 dagen hè?!
     Wat je daar wat aan doen? Goed nieuws: de detox levert je direct méér tijd op die je kunt besteden aan véél belangrijkere dingen. Zoals me-timen. Wat een groots cadeau om jezelf meer rust, creativiteit, geluksmomenten én tijd te geven. Het is nooit te laat om te beginnen met de digital detox. Je begint wanneer jij dat wilt.

     Tip 5 - Happlify your life

      Happlify your lifeDit loei interessante werkboek geeft jou alle ins & outs over geluk en hoe je het eenvoudig laat groeien. Herkenbare voorbeelden, leuke weetjes en tips worden afgewisseld met handige invulpagina’s.

      Aan de hand van de behoeftepiramide van Maslow ga je binnen 52 weken langs de vijf belangrijkste behoeftes: basics, zekerheid, sociaal contact, waardering en zelfrealisatie. Zo verzamel jij je persoonlijke geluksdocument en vorm je, met krabbels, foto's, quote's en lijstjes, jouw eigen geluks-gebruiksaanwijzing for life! Bestel dit boek hier lekker snel bij Bol.com voor maar €24,-
       

       💬 Heb je zelf nog een leuke tip? Deel het met ons!

        

       Mariko Naber

       De auteur: Mariko Naber

       Branding expert en online ondernemer Mariko is het happy brain achter Happlify. Samen met partner Mark runt ze Happlify, Sell your stuff online en branding agency Loaded ink BNO. Ze houdt van feel good, random acts of kindness, gehaktballen, chocolademousse, family time, zee, piña colada, sugar & spice and everything nice.

         

       De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

       Laat hier iets vrolijks achter

       Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

       Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.