Happlify: de leukste shopping guide + blog

Geluk zit ‘m in de kleine dingen. Dat stond misschien als klein meisje al in je poëziealbum genoteerd. Een mooie les, want het leven wordt een stuk leuker als je meer kunt genieten. En dat kan dus echt al zijn van iets piepkleins. Hoe kun je nog meer stilstaan bij die fijne genietmomenten – ook in minder fijne periodes? Met deze 7 tips kun jij meer genieten. Op het moment zelf en ook lekker daarna nog.

Tip 1 - Maak een dankbaarheidsdagboek

Dankbaarheidsdagboek

Trakteer jezelf op een mooi notitieboekje of journal en noteer elke avond 3 dingen (of meer!) waar je dankbaar voor bent. Dat kunnen dingen zijn die goed gingen, dingen die je dag onvergetelijk maakten of gewoon fijne kleine dingen die toevallig op je pad kwamen. Zo’n dagboekje kan je helpen om die dingen niet zomaar te vergeten. Extra leuk is om aan het eind van de maand je dagboek nog een keer door te bladeren en zo alle fijne momenten in gedachten opnieuw te beleven.

Gebruik hiervoor bijvoorbeeld dit mooie roze dankbaarheidsdagboek. Dat maakt dankbare dingen noteren nog leuker. 

Tip 2 - Leg het vast op camera

Wat is er nu leuker dan heel veel vrolijke momenten tegenkomen als je door je filmrol scrolt? Ik probeer mijn telefoon standaard te vullen met vrolijke kiekjes van fijne momenten, mini-gelukjes en grappige dingen die ik heb beleefd. Elke week blader ik wel een keer door mijn fotomappen in mijn telefoon. Dan is het superfijn om nog een keer die prachtige bos bloemen van maandag te zien of de heerlijke lunch die ik woensdag spontaan voor mezelf had gemaakt. Dus: leg die momenten vast. 

Wil je er iets extra bijzonders van maken? Koop dan een Instax-camera. Dan heb je je lievelingsmomenten zelfs meteen in geprinte vorm in handen. Heel leuk ook om die polaroids allemaal een plekje aan een slinger te geven!

Instax camera lila

Tip 3 - Leg je telefoon écht eens weg

Hoe handig een smartphone ook is, dat ding is niet al te best voor genieten van het moment. Als je meer wilt stilstaan bij het nu, dan helpt het al enorm om je telefoon links te laten liggen. Vergeet dat je je blijmakers acuut op Insta met de rest van de wereld moet delen. Probeer in het nu te zijn. Stop je telefoon  in je jaszak tijdens het wandelen. Zet ‘m op stil als je van een afspraak met een vriendin wilt genieten. En vergeet ook niet ’s avonds voor het slapengaan je internet uit te zetten, zodat je van een avond zonder notificaties en andere pinggeluiden kunt genieten. Lekker ongestoord! 

Vind je het nou lastig om het zonder social media, e-mails en notificaties te stellen? Probeer dan onze Digital Detox! Raak in één jaar tijd elke week geïnspireerd om het vaker zonder je telefoon te stellen. Je leven zal er alleen maar leuker (en rustiger) van worden. 

Digital detox

Tip 4 - Neem de tijd

The Body Shop haarmasker

Genietmomenten worden nóg fijner als je niet steeds gespannen naar je horloge kijkt. Plan afspraken minder strak. Zorg ervoor dat je na een gezellig uitstapje met je vriendin niet nog ergens naartoe moet. Neem ruim de tijd voor een wandeling in plaats van vlug door te stappen zodat je daarna nog net op het nippertje kunt inloggen voor je volgende call. Sta uitgebreid onder de douche ’s avonds voor het slapengaan; niet ’s ochtends als je nog net je laatste hap brood wegkauwt voordat je werk begint. Als je jezelf de rust gunt om het langzaamaan te doen, dan heb je ook al veel meer oog voor wat er te genieten valt. 

P.S. Als je voor een (uitgebreide!) douchebeurt gaan, probeer dit overheerlijke haarmasker van The Body Shop eens. De geur is verrukkelijk! 

Tip 5 - Kijk om je heen

Het klinkt zo simpel: kijk in het rond en geniet van de kleine dingen om je heen. Maar zo vanzelfsprekend is het niet als je gewend bent je blik op de grond te richten of het tempo er goed in te houden. Probeer eens tijdens een wandeling je gedachten niet steeds te laten afdwalen naar je to-do-list, je telefoon of je zorgen over morgen. Kijk in plaats daarvan heel bewust om je heen. Houd je aandacht bij de bloemen die bloeien, de vlinder die voorbijvliegt of je schattige buurkindje dat schaterlachend op haar fiets zit. Als jij je blik meer naar buiten toe richt, zal je als vanzelf al meer genietmomentjes spotten. 


Tip 6 - Moet minder, mag meer

Al die moetjes waarmee onze dagen gevuld raken, kunnen je heel wat plezier ontnemen. En het kromme is dat veel van die dingen ook helemaal niet per se “moeten”. Vaak verwachten we die dingen van onszelf, maar zou het om eerlijk te zijn ook best een ander keertje kunnen. Kijk kritisch naar wat je gepland hebt staan en vraag je af of er echt een man overboord is als dat je niet lukt (vast niet!). Kijk in plaats daarvan waar je op dit moment behoefte aan hebt. Iemand bellen? Even pauze nemen? Bankhangen of maskertjes aanbrengen? Denk niet in “Kan niet!”, maar gun jezelf zoiets fijns bewust wél. Zodra je jezelf die genietmomenten gunt, kun je er ook meer van genieten. 

💛 Lijkt minder moeten je wel wat? Lees dan ook eens de blogpost: Zo kun je wél een moment voor jezelf creëren - 7 tips

💛 Lees ook eens deze blogpost: Leer me-timen

Zo kun je wél een moment voor jezelf creëren! - 7 tips

Tip 7 - Plan alleentijd in

Rice high summer 21

Over momentel voor jezelf gesproken... Van sommige dingen kun je het beste met aandacht genieten als je ze alleen beleeft. Daarom is alleentijd soms goud waard. Neem soms de tijd om iets alleen te doen. In je eentje te wandelen, een keer alleen yoga te doen, in je eentje te winkelen of voor jezelf iets overheerlijks te koken. Je kunt het dan precies zo doen zoals jij het wilt, met alle tijd die je nodig hebt en met enkel en alleen aandacht voor waar je nu mee bezig bent. Hét recept voor een genietmoment! 

Met jezelf een kop koffie of thee drinken? Dat doe je op z'n aller vrolijkst met deze prachtige kopjes van Rice, nu verkrijgbaar bij Happlify crew member Madame la Poule - vanaf €19,90

Bonus tip - Piper

Vertel, wat was jouw laatste geniet-moment? 💛

 

Romy Veul

De auteur: Romy Veul

Tekstschrijver, taalfanaat, gek op kleur en zo vaak mogelijk vrolijk. Dat is wie Romy Veul in een notendop is. Op haar blog Vaker Vrolijk neemt ze je mee in haar positieve hersenspinsels. Dit altijd met een bescheiden dosis humor en lekker kleurrijke foto's. De blogposts van Romy >

 

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.