Dit gedeelte bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud toe aan deze sectie met behulp van de zijbalk.

Dit gedeelte bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud toe aan deze sectie met behulp van de zijbalk.

Dit gedeelte bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud toe aan deze sectie met behulp van de zijbalk.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Dit gedeelte bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud toe aan deze sectie met behulp van de zijbalk.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Estée Strooker recept: Crème caramel van dragon en pastinaakfudge

  • 3 min leestijd

Thuis lekker koken is iets wat we de afgelopen tijd allemaal vast wat vaker hebben gedaan dan normaal. Maar ook zo'n maaltijd kun je dus nog makkelijk een level hoger tillen met het juiste kookboek. Bijvoorbeeld met het gloednieuwe boek Pret à diner van chef-kok Estée Strooker, waaruit we dit verrukkelijke recept met jou mogen delen als voorproefje. Bij deze ben je gewaarschuwd, hierna wil je absoluut méér!

Als iets crème caramel van dragon en pastinaakfudge heet dan moet het wel feel good zijn, dat kan gewoon niet anders. Zelf kan ik niet wachten om dit onweerstaanbare dessert uit te proberen. 

Ingrediënten

Porties: 4

crème caramel

  • 75 gram kristalsuiker (voor de karamel) + 65 gram (voor de crème)
  • 10 takjes dragon, blaadjes eraf gerist
  • 200 ml melk
  • 70 ml slagroom
  • 2 eieren
Dragon kruid

Dragon
Het kruid Dragon is heel geliefd in de Franse keuken. Het kruid heeft langwerpige blaadjes en smaakt licht naar anijs. Pas op: de smaak wordt snel sterker, wees daarom wat terughoudend met het gebruik ervan. Dat geldt ook voor gedroogde dragon.

pastinaakfudge

  • 1 pastinaak, geschild en 
in plakjes van 1 centimeter
  • 100 ml slagroom
  • 100 ml water
  • 100 gram kristalsuiker
  • snufje zout
  • 1 citroen, rasp en sap

Ook nodig: kleine porseleinen of plastic vormpjes met een diameter van 6 cm.

Estée Strooker recept: Crème caramel van dragon en pastinaakfudge

Bereidingswijze

Crème caramel

  1. Verwarm een koekenpan met 75 gram suiker voor de karamel. Karamelliseer de suiker in ongeveer 5 minuten goudbruin. Roer niet in de pan, maar wals de pan alleen een beetje heen en weer. Giet een dun laagje karamel in de vormpjes en laat dit afkoelen tot de karamel hard is.
  2. Meng intussen in een blender de dragon samen met de melk, slagroom, eieren en 65 gram suiker. Mix tot de crème groen en glad is. Zeef de crème. Giet de crème in de vormpjes met harde karamelbodem.
  3. Er zijn twee manieren voor het garen van de crème caramel:
    1. Oven op 180 °C en plaats de vormpjes in een waterbad, zorg dat (alleen) de vormpjes onder water staan. Gaar ze 40 tot 50 minuten tot de pudding gestold is.
    2. Verwarm de oven op de stoomstand op 85 °C. Dek de vormpjes af met plasticfolie. Stoom de crème caramels voor 40 minuten in de stoomoven.

Pastinaakfudge

  1. Doe de plakjes pastinaak in een steelpannetje en voeg daar de slagroom en het water aan toe. Kook de pastinaak gaar in 15 minuten.
  2. Pureer de pastinaak samen met de slagroom en het water tot een gladde crème. Voeg de suiker en rasp en sap van de citroen toe.
  3. Doe het pastinaak-roommengsel in een koekenpan en verwarm het mengsel. Blijf regelmatig roeren terwijl de crème langzaam bruiner kleurt en dikker en dikker wordt. Dit duurt 15 tot 25 minuten, afhankelijk van de pan en het fornuis. Maar het moet een fudge-achtige, bruine crème worden.
  4. Veeg voor het serveren een dikke streep fudge op een bordje. Haal de crème caramel omgekeerd uit het vormpje, zodat de vloeibare karamel bovenop ligt. Leg deze naast de fudge. Herhaal dit voor ieder bordje.

TIP: Als de fudge gaat schiften, voeg je er een klein beetje water aan toe. Roer het goed door en je fudge is weer gered!

Zin in meer van dit lekkers? Logisch.

Pret à diner Menuboek voor de beste thuisdiners

Dit heerlijke recept vind je terug in dit gloednieuwe boek Pret à diner van Estée Stooker. Het is dé persoonlijke gids voor het samenstellen van een menu waarmee je indruk maakt op je gasten. Met de recepten en tips van chef Estée Strooker laat je iedereen optimaal genieten van je culinaire inspiraties.

Hoe plan je de boodschappen en hoe dek je de tafel? Op welke manieren serveer je de gerechten: shared dining of een vooropgezet gangenmenu? Je leert om een menu samen te stellen uit diverse gerechten met verschillende smaken en structuren, natuurlijk het liefst met seizoens- en streekgebonden ingrediënten. Bovendien staan in het hoofdstuk ‘Een tweede leven’ recepten waarmee overgebleven ingrediënten van je diner een tweede kans krijgen. Onder andere verkrijgbaar via Bol.com - €32,50

Estée StrookerChef-kok Estée Strooker
Estée staat sinds 2011 aan het roer van restaurant ’t Amusement in Arnhem (vernoemd in de Gault Millau en Michelin Gids); waarbij creativiteit en genieten twee kernwoorden zijn. In 2018 kwam er nog een zaak in Arnhem bij: Eetwinkel STROOM. Bij 24Kitchen presenteerde Estée verschillende tv-programma’s en in 2017 werkte zij mee aan de NPO-documentaire De nieuwe garde. Er verschenen eerder twee kookboeken van haar hand; Vlees noch vis en Estée kookt – de nieuwe Nederlandse keuken.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Zoeken