Happlify: de leukste shopping guide + blog van Nederland en België 💛

Drie woorden voor jouw weekend: Hjem til jul (terug naar huis met Kerst). Deze Noorse parel is precies wat je nodig hebt om in de feestelijke spirit te komen en je hart te verwarmen tijdens de koude winteravonden. Het goede nieuws? Je kunt de twee seizoenen nu heerlijke bingen op Netflix (veel beter dan die vreselijke Hallmark movies).

Een Noors avontuur

"Hjem til jul" volgt het verhaal van Johanne, een 30-jarige verpleegster die haar leven ogenschijnlijk goed op de rit heeft. Maar er is één klein detail dat haar leven ingewikkelder maakt dan een kerstpuzzel: Johanne heeft nog nooit een vriendje mee naar huis genomen voor Kerstmis. Haar familie begint zich daarom zorgen te maken en besluit haar te helpen om de perfecte partner te vinden voor de feestdagen.

De serie neemt je mee op een rollercoaster van emoties terwijl Johanne zich een weg baant door allerlei komische en ontroerende situaties. Van ongemakkelijke dates tot onverwachte wendingen, "Hjem til jul" laat je lachen, huilen en meeleven met de charmante personages.

Hjem tit jul: de favoriet van Happlify Crew member Linda van MOM gemstone

Toen we naar favoriete kerstfilms vroegen op Instagram, antwoordde Linda van MOM gemstone met Hjem til jul: "Dit is echt een heerlijke Noorse serie. Omdat het verhaal zich in Noorwegen afspeelt komen alle kneuterige kersttradities voorbij, dat is al genieten. En dan is het verhaal over een jonge vrouw Johanne die op zoek is naar de liefde ook heel komisch, ontroerend en soms heel herkenbaar in elkaar gezet. Echt een hele fijne feel good serie, maar dan niet op z’n Amerikaans." 

Warmte in de winter

Wat deze serie zo bijzonder maakt, is niet alleen de humor en het hartverwarmende verhaal, maar ook de prachtige winterse setting in Noorwegen (zullen we emigreren?). De met sneeuw bedekte landschappen, gezellige kerstmarkten en knusse huisjes dragen bij aan de magie van het seizoen. Je waant je in een sprookjesachtig winterwonderland terwijl je meekijkt met Johanne's zoektocht naar liefde.

De trailer van het tweede seizoen Hjem til jul.

Universeel herkenbaar

Hoewel de serie diepgeworteld is in de Noorse cultuur en tradities, is het thema universeel herkenbaar. Wie heeft er niet te maken gehad met de druk van familie en vrienden tijdens de feestdagen? De zoektocht naar liefde en acceptatie is iets waar velen zich mee kunnen identificeren, waardoor "Hjem til jul" een toegankelijke en hartverwarmende kijkervaring is voor een breed publiek.

Long story short

"Hjem til jul" is niet zomaar een kerstserie; het is een avontuur vol liefde, lachen en het omarmen van je eigen unieke pad. Of je nu fan bent van romantiek, komedie of gewoon op zoek bent naar een gezellige sfeer, deze Noorse serie heeft het allemaal. Dus, kruip onder je lekkerste dekentje, pak een kop warme chocolademelk en duik in de betoverende wereld van "Hjem til jul". Het wordt gegarandeerd een feestelijke binge-watchervaring die je nog lang bij zal blijven.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.