Happlify: de leukste shopping guide + blog van Nederland en België 💛

Nu reizen even off limits is, niet kan of in elk geval wat minder makkelijk, ga je juist extra verlangen naar vakantie en weekendjes weg. Griekenland is zo'n bestemming waar ik zelf met plezier naar terugkijk. Lang geleden een week in Kreta was heerlijk en op het prachtige eiland Santorini hadden we ook zo'n fijne tijd. Nu we deze zomer niet gaan reizen, halen we alle lekkere dingen van ver gewoon naar ons toe. Met het koken van een gerecht uit een vakantieland en een lekker zonnetje, kom je al een heel eind!


Grieks eten valt hier bij ons thuis altijd in de smaak. We maken best vaak mousaka, eten graag tzatziki en kleftiko (buideltjes met lamsvlees) vind ik zelf heel lekker. Maar het meest wordt hier Griekse salade gegeten. Vroeger at ik dat bij mijn ouders al vaak en nu maak ik het nog steeds zeker wel één keer per maand. De kunst is echt lekkere rijpe tomaten te gebruiken en goede feta. Dan kan het niet misgaan!

Nu zijn er heel veel manieren om een Griekse salade te maken en dit is er één. Door toevoeging van de kip en parelcouscous is het een complete maaltijdsalade. Maar het snelle, frisse gerecht zonder die twee toevoegingen, gaat ook makkelijk door voor een lekker bijgerecht.

Ingrediënten

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Kcal: 760

  • 335 gram parelcouscous
  • 440 gram kippendijreepjes
  • 2 el oregano
  • 1 stuks romaine sla
  • 5 stuks pruimtomaat
  • 1 stuks komkommer
  • 2 stuks rode ui
  • 100 gram feta
  • 2 stuks citroen
  • 4 tl honing
  • 1 tl kaneel
  • potje zwarte olijven zonder pit
  • 700 ml groentebouillon
  • olijfolie om in te bakken
  • extra vierge olijfolie
  • versgemalen zwarte peper en zout


Parelcouscous is groter dan de fijne couscous die je wat vaker ziet. Het wordt ook wel ptitim, Israëlische couscous of Jeruzalemcouscous genoemd. Parelcouscous is gemaakt van grof gemalen gries van durumtarwe, net zoals gewone couscous.

Bereidingswijze

  1. Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen. Verwarm ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de kippendijreepjes met 1 el oregano in 6 - 7 minuten gaar.

  2. Snijd ondertussen de romaine sla in reepjes en voeg toe aan een saladekom. Snijd de tomaat (verwijder de zaadlijsten) en de komkommer in kleine blokjes en snipper de rode ui. Voeg de tomaat, komkommer en ui toe aan de romaine sla. Verbrokkel de feta.

  3. Pers 1 citroen uit en snijd de andere in parten. In een kleine kom, citroensap (naar smaak), 4 el extra vierge olijfolie, 4 tl honing, mediterraanse kruiden, 1 tl kaneel en breng op smaak met peper en zout. Voeg de dressing toe aan de saladekom en meng goed.

  4. Verdeel de salade over de borden. Schep hier de parelcouscous en de kippendijstukjes over en garneer met de feta, olijven en de partjes citroen.

Een heerlijk zomers recept voor na een dagje strand, bij de barbecue of als side dish voor bij een gezellige picknick.

Leuke thuisvakantie-tip

Het recept van de Griekse salade is op basis van één van de heerlijke recepten die je in een foodbox van Hello Fresh terug kunt vinden! Momenteel is er een actie waarbij je €40,- kunt besparen en Hello Fresh dus heel voordelig uit kunt proberen. Dat is nog eens een heel leuke to do voor de zomervakantie thuis in Nederland! 😎 Verkrijgbaar bij Hello Fresh

Heb je zelf een vakantieland recept?

Ga je ermee aan de slag? Laat het ons weten met een reactie! Heb je zelf een lekker vakantieland recept dat je met ons wilt delen? Super leuk, laat het hieronder weten.

 

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.