Happlify: de leukste shopping guide + blog

Binnenkort is het weer de dag van Earth Hour! Traditioneel wordt Earth Hour altijd gevierd op de laatste zaterdag van maart, in 2022 dus op 26 maart. In meer dan 180 landen doen mensen op deze dag tussen 20:30 en 21:30 uur het licht uit om aandacht te vragen voor klimaatverandering. Miljoenen mensen doen dit uurtje mee, jij ook? Het licht uitdoen is een manier om mee te doen met Earth Hour en natuurlijk doe je ook de tv uit, maar hoe kan je dat uurtje verder nog invullen op een milieuvriendelijke maar ook leuke manier? Happlify geeft je zes tips.

Tip 1 - Spelletjesavond met kaarsen

Een ‘ouderwetse’ spelletjesavond wordt nóg gezelliger met allemaal kaarsen aan. Ga de zolder op en duik de wat oudere bordspelletjes die je vroeger speelde op. Monopoly, Rummikub, Ganzenbord, Yahtzee, ken je ze nog? En belangrijker: weet jij nog hoe ze moeten? De kans is groot dat het niet bij dat ene uurtje blijft en je een avond vol plezier hebt, misschien nog wel meer dan met de hippe nieuwe bordspellen!

Ben je geen spelletjesfanaat: Denk dan eens aan een etentje met alleen de kaarsjes aan. Extra leuk met kids: leg een picknickkleed op de grond voor en indoor picknick in the dark. 

Rummicup

Tip 2 - Ga het bos in!

Huh? Beetje donker, niet? Jazeker, maar dat is nou net het hele idee en toegegeven, ook wel een beetje spannend. Neem solar zaklampen mee of een (zelfgemaakte) lantaarn met een duurzaam led-lampje erin en ga op een heerlijke bostocht. Een leuke tocht fietsen met je vrienden, gezin of partner kan natuurlijk ook. De bedoeling is dat je dit uurtje gebruikt om te genieten van de natuur en van elkaars gezelschap. Frisse neus en leeg hoofd gegarandeerd!

Earth hour

Tip 3 - Neem een (romantisch) bad

Uit eigen ervaring: Neem een zak theelichtjes en zet je hele badrand ermee vol. Let op, want je moet natuurlijk nog wel zonder gevaar voor brandwonden in je bad kunnen stappen. Giet je favoriete badproduct in je bad en geniet van de romantische sfeer van de tientallen lichtjes. Hoe romantisch! Earth Hour zal omvliegen. Geen partner bij de hand? Een uurtje me-time wordt op deze manier ook éxtra fijn! Heb je trouwens geen bad? Plaats de lichtjes dan in de rest van je badkamer (plankje, wasbak, op de grond, niet in de buurt van een eventueel douchegordijn) en ga voor een sfeervolle douche!

Tip 4 - Sterren kijken

Wie weleens in een heel donker gebied vakantie heeft gevierd of – lucky you- in zo’n dunbevolkt gebied woont weet het al: hoe donkerder de omgeving, hoe meer sterren je ziet. Ga dus tijdens Earth Hour eens naar buiten. Of nog beter, rijd naar een natuurgebied in de buurt en ga sterren kijken! Hoe langer je kijkt, hoe meer er lijken te verschijnen. Moet het natuurlijk wel helder zijn ;) Tip: In Nationaal Park Lauwersmeer, één van de donkerste plekken van ons land, vind je een heus Dark Sky Park. Een bezoek meer dan waard! 

Sterren kijken

Tip 5 - Een uurtje yoga

Vooruit, een half uurtje mag ook. Het is ten slotte zaterdagavond en wie weet ga je straks nog stappen. Plaats je yoga matje vlak bij het raam zodat je – als het helder is, het maanlicht vangt of plaats kaarsen rond je mat. Kies een rustgevende of meditatieve yogasessie en wordt extra ontspannen door het gebrek aan fel licht. Wil je eens online yoga proberen? Check dan Yogaseads eens.

Tip 6 - Glow in the dark make-up, verf, stiften

Heb je kinderen? Ga dan aan de slag met glow in the dark make-up, ga samen iets tekenen met glow in the dark stiften of doe eens helemaal gek en haal een bus glow in the dark verf. Tijdens dit uurtje donkerte is het effect extra goed zichtbaar. Enjoy!

💬 Vertel, wat doe jij met Earth Hour?

Auteur - Martinique Koevoets van Martinique Translations
Gek op taal en alles wat daarmee samenhangt. Vertaler, tekstschrijver, leesfanaat, amateurfotografe, maar ook moeder, partner en kattenvrouw ;). Neemt je enthousiast mee op reis naar de leukste en meest bijzondere plekken!
De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.