Happlify: de leukste shopping guide + blog van Nederland en België 💛

Terwijl de reiswereld zich steeds meer bewust wordt van de impact op het milieu, wordt duurzaam cruisen een hot topic. In dit artikel lees je hoe je milieuvriendelijk kunt cruisen en tegelijkertijd kunt genieten van een onvergetelijke vakantie. Wij hebben zelf al een aantal keren met Holland America Line gereisd, naar Schotland en Noorwegen. Deze rederij is hard bezig met het verduurzamen van deze manier van reizen.

Dat hebben we met eigen ogen tijdens de meest recente cruise kunnen zien. Onze zoon kreeg een rondleiding in de controle- en machinekamer en wij hebben ook een kijkje mogen nemen op de brug van de gloednieuwe MS Rotterdam. Indrukwekkend en veelbelovend, lees maar eens gauw verder.

Wat is duurzaam cruisen?

Duurzaam cruisen gaat over het verminderen van de ecologische voetafdruk van cruisevakanties. Dit omvat alles van het gebruik van schonere brandstoffen tot het verminderen van afval en het beschermen van de zeeën en bestemmingen die we bezoeken.

Hoe kies je een duurzame cruisemaatschappij?

Bij het boeken van een cruise, zoek naar maatschappijen die zich inzetten voor duurzaamheid. Let op hun milieubeleid, initiatieven voor energie-efficiëntie, en betrokkenheid bij het behoud van mariene ecosystemen.

MS Rotterdam

De MS Rotterdam: een voorbeeld van milieubewust cruisen

De cruise-industrie zet grote stappen richting duurzaamheid. Met nieuwe technologieën en een groeiend bewustzijn bij reizigers, is de toekomst van cruisen zowel spannend als hoopvol. Een uitstekend voorbeeld voor milieubewust cruisen is Holland America Line, al ruim anderhalve eeuw een begrip op zee. Deze cruisemaatschappij laat zien dat cruisen en zorg voor de planeet hand in hand kunnen gaan. Het nieuwste schip, de MS Rotterdam, is wat milieubewust cruisen betreft, in elk geval al heel goed op weg!

CO2-neutraal cruisen

Stel je voor: je vaart over de oceaan in schepen die flink inzetten op energie-efficiëntie. Dit is niet zomaar een droom, maar realiteit! Holland America Line is op een missie om tegen 2030 hun CO2-uitstoot met 40% te verminderen en zelfs CO2-neutraal te worden in 2050.

duurzaam cruisen

Waterbesparing

Aan boord wordt elke druppel water gewaardeerd, met slimme besparingstechnieken en zuivering van afvalwater. Ook in hun inkoopbeleid zit duurzaamheid verweven: lokaal inkopen en leveranciers aanmoedigen om milieuvriendelijk te verpakken.

En meer...

Ze beschermen actief de biodiversiteit en het zeeleven, en zorgen ervoor dat hun medewerkers zich ontwikkelen in een diverse en ethische werkomgeving. Kortom, Holland America Line bewijst dat luxe reizen en zorg voor een beter milieu een goede match zijn.

Door te kiezen voor dit soort cruises, kunnen reizigers genieten van een luxe ervaring terwijl ze bijdragen aan het behoud van onze oceanen en de bestemmingen die ze bezoeken.

De reden waarom wij voor Holland America Line kiezen is omdat het rustig is. Je kiest hiermee niet voor een luidruchtige party feestcruise of een plek waar je veel (kleine) kinderen vindt. Het is relaxt en we rusten er uit.

Priiima badkamer ook trouwens!

badkamer cruise

Tips voor milieuvriendelijk cruisen

Als reiziger kun je ook altijd je steentje bijdragen. Denk aan het verminderen van je afval, het hergebruiken van handdoeken, en het bewust kiezen van excursies. Wees ook bewust van je water- en energieverbruik aan boord.

Kies ook voor een cruise waarvoor je niet hoeft te vliegen. Er zijn super veel cruises die beginnen in Amsterdam of Rotterdam. Zo kun je het hele jaar door met de MS Rotterdam de Britse eilanden verkennen, naar IJsland en een kleine week naar de Noorse fjorden. Maar via Cruisewinkel zijn er zoveel mooie reizen te boeken vanuit Nederland. Ik vind het zelf heerlijk om op te stappen en meteen je eigen hotelkamer te hebben die met je meereist. Waar je ook gaat en staat, je kamer is altijd dichtbij, zonder gedoe. Het schip, hoe groot ook, voelt altijd vriendelijk en is gezellig.

Hier waren we in Flåm, dat was echt prachtig...

Zo zie je maar dat duurzaam cruisen mogelijk is en het hiermee een stap in de richting van meer verantwoord reizen is.

De links in dit artikel zijn gesponsorde links, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.
Beeld: Unsplash

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.