Happlify: de leukste shopping guide + blog van Nederland en België 💛

Voel jij ook wel eens die zondagavondblues, beter bekend als de 'Sunday Scaries'? Het gevoel dat het weekend ten einde loopt en de werkweek weer voor de deur staat, kan soms een beetje drukkend zijn. Maar geen zorgen, Happlify komt to the rescue met luchtige en praktische tips om deze zondagse zorgen te verlichten!

Wat zijn de 'Sunday Scaries'?

Eerst even een klein stapje terug: wat zijn nou eigenlijk die 'Sunday scaries'? Dit fenomeen beschrijft het gevoel van onrust en zorgen dat veel mensen ervaren op zondagavond. Het is de drempelvrees voor de nieuwe week: een mix van weemoed dat het weekend voorbij is en lichte stress voor wat komen gaat. Maar het goede nieuws is: je kunt er iets aan doen!
  

 

Tip 1 - Plan een zondagavondactiviteit

Een van de beste manieren om de 'Sunday scaries' te vermijden is door iets leuks te plannen voor zondagavond. Dit kan iets eenvoudigs zijn, zoals een filmavondje met je favoriete snacks, je favoriete serie, een warm bad met een rustgevende of blijmakende geur, of een gezellig etentje met vrienden of familie. Het idee is om iets te hebben waar je naar uitkijkt, waardoor de zondagavond meer voelt als een deel van het weekend dan een voorbode van de werkweek.

Tip 2 - Reflecteer en wees dankbaar

Neem op zondagavond even de tijd om terug te kijken op de leuke dingen die je het weekend hebt gedaan. Schrijf bijvoorbeeld drie dingen op waar je dankbaar voor bent of die goed gingen. Deze positieve reflectie helpt je om in een dankbare mindset te komen en vermindert stress en angstgevoelens. 

💛 Lees ook: Beginnen met een Bullet journal. Beter laat dan nooit

Tip 3 - Bereid je voor op de week

Een beetje voorbereiding kan wonderen doen. Leg bijvoorbeeld je kleding voor maandag alvast klaar, plan je maaltijden voor de komende week, of maak een to-do lijstje. Door jezelf op zondag al voor te bereiden, verlicht je de druk voor maandagochtend.

Tip 4 - Creëer een relaxte avondroutine

Een relaxte avondroutine op zondag kan helpen om je geest en lichaam te kalmeren. Denk aan activiteiten zoals mediteren, een boek lezen, of een rustgevende yogasessie. Het gaat erom dat je een routine creëert die jou helpt ontspannen en los te komen van de stress van de aankomende week.

Tip 5 - Ga lekker op tijd naar bed

Een goede nachtrust is cruciaal. Zorg dat je op zondagavond op tijd naar bed gaat, zodat je maandag fris en uitgerust kunt beginnen. Een rustige slaapomgeving en het vermijden van schermen vlak voor bedtijd kunnen hierbij helpen.

Dus: maak van elke zondag een feestje!

De 'Sunday scaries' hoeven jouw weekendplezier niet te bederven. Door bewust te zijn van deze gevoelens en proactief te handelen, kun je elke zondagavond transformeren in een moment van plezier en ontspanning. Probeer deze tips uit en ontdek hoe jouw zondagen veranderen in een feestje in plaats van een somber moment!

Tot slot nog een fijne Sunday Scaries mini-meditatie.

 

💬 Vertel, heb jij nog andere tips om de 'Sunday scaries' te verslaan? Deel ze met ons in de reacties hieronder! En vergeet niet, maak van elke dag een Happlify dag!

Beeld: Unsplash

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.