Happlify: de leukste shopping guide + blog

We zijn doorgaans zo druk bezig met ons werk, de wereld om ons heen, het huishouden en de kinderen dat we vergeten stil te staan bij onszelf. Maar, hoe gaat het eigenlijk wel met je? Voel je je nog wel 'gelukkig', in elk geval vaker gelukkig dan ongelukkig... Merk je dat je de laatste tijd niet zo lekker in je vel zit, dan is het hoog tijd om daar iets aan te doen. Dit hoeft helemaal niet iets groots te zijn. Er zijn al kleine aanpassingen in je leven die ervoor kunnen zorgen dat je een stuk lekkerder in je vel zit. Wil je weten hoe? Lees dan vooral verder. In dit artikel delen we de beste drie tips voor een gelukkiger gevoel en dus ook een (wat) gelukkiger leven.

Zorg voor rust in je hoofd

Een belangrijk onderdeel van een gelukkiger leven is meer rust in je hoofd. In onze drukke wereld kan dit een uitdaging zijn, maar het is essentieel voor ons welzijn. Rust in je hoofd bereik je al met de kleinste dingen. Zo kan een agenda kopen al helpen. Hierdoor krijg je meer overzicht en hoef je minder te onthouden. Een andere manier om meer rust in je hoofd te krijgen is door het beoefenen van meditatie en mindfulness.  Deze technieken kunnen stress verminderen en je helpen om beter om te gaan met uitdagingen. Zoek tot slot ook regelmatig de natuur op en geniet van de stilte. Een wandeling in het bos, langs het strand of gewoon in een rustig park kan een kalmerend effect hebben op je geest. Je zult zien dat als je dagelijks even een moment voor jezelf neemt, dat je je al een stuk gelukkiger voelt.

Lees ook 👉 Beginnen met een Bullet journal. Beter laat dan nooit

Blijf in beweging

Lichamelijke activiteit is een krachtig middel om je humeur te verbeteren en je geluksniveau te verhogen. Beweging heeft niet alleen positieve effecten op je fysieke gezondheid, maar ook op je mentale welzijn. Probeer dan ook dagelijks minstens 30 minuten matige lichaamsbeweging te krijgen. Dit kan wandelen, fietsen, joggen, dansen of elke andere activiteit zijn die je leuk vindt. Een half uurtje maakt al een enorm verschil!

Probeer dit als het kan buiten te doen. Sporten in de buitenlucht kan extra voordelen bieden. De frisse lucht en het zonlicht kunnen je humeur verbeteren en stress verminderen.

Beweging kan tot slot ook een sociale activiteit zijn. Sporten met vrienden of deelnemen aan groepslessen kan plezierig zijn en je sociale netwerk versterken.

Lees ook 👉 3 dingen die je kunt doen voor meer kleine geluksmomenten

Maak tijd vrij voor je vrienden

Over vrienden gesproken, zorg dat je ze regelmatig ziet en spreekt. Onze relaties met anderen spelen een grote rol in ons geluk. Het onderhouden van sterke sociale banden en het investeren in vriendschappen kan een aanzienlijke impact hebben op ons welzijn. plan dan ook regelmatig leuke activiteiten samen. Het is gemakkelijk om in de drukte van het leven vrienden uit het oog te verliezen, maar dit is natuurlijk zonde. Spreek af om wekelijks samen te eten of even een kopje koffie te drinken. Mocht je het echt druk hebben, dan kun je het ook combineren met de tweede tip en samen gaan wandelen of sporten. 

Lees ook 👉 Hoeveel vriendschappen heb je nodig?

Beeld: Unsplash

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.