Happlify: de leukste shopping guide + blog

Het maakt niet uit hoe jong of oud je bent, bijna iedereen ervaart de buitenlucht als aangenaam en rustgevend. Ook wetenschappelijk onderzoek wijst keer op keer uit dat de natuur een positieve invloed heeft op ons welzijn. Hieronder zetten we vijf redenen op een rij waarom je volop zou moeten genieten van het buitenleven!

1 - De buitenlucht maakt je gelukkiger

Wanneer we buiten zijn, vooral bij zon- en fel daglicht, maken we het gelukshormoon serotonine aan. Een gebrek aan daglicht kan invloed hebben op je humeur, met als extreem voorbeeld last hebben van een winterdepressie. Zelfs in de donkere maanden doet een dosis buitenlucht wonderen voor je stemming.

2 - Buiten zijn werkt stressverlagend

Natuurgeluiden en de frisse buitenlucht werken kalmerend. Onderzoeken tonen aan dat hartslag, bloeddruk en spierspanning al binnen enkele minuten dalen in een natuurrijke omgeving. Dus als je stress wilt verminderen, maak dan een wandeling in de natuur.

3 - Frisse lucht ondersteunt je lichaam

Ons lichaam heeft natuurlijk daglicht nodig. Het voorziet ons van vitamine D, wat essentieel is voor onze weerstand en calciumopname. Een moment buiten kan ook je concentratie verbeteren, of het nu in een park is of in je eigen tuin.

4 - Buitenlucht is gezonder

Hoewel we het merendeel van onze tijd binnen doorbrengen, is de luchtkwaliteit daar vaak niet optimaal. Moderne woningen zijn goed geïsoleerd, maar dat kan soms ten koste gaan van een gezond binnenklimaat. Een oplossing? Meer tijd buiten doorbrengen en je huis regelmatig ventileren.

5 - De natuur verbetert je hersenfunctie

De buitenlucht kan je creativiteit en concentratievermogen verhogen. De frisse bries en de geuren en geluiden van de natuur stimuleren je zintuigen en maken je alert en gefocust.

Hoewel er genoeg redenen zijn om naar buiten te gaan, is het op koude of regenachtige dagen soms een uitdaging. Maar er zijn oplossingen waarmee je toch van de buitenlucht kunt genieten, zonder in te leveren op comfort. Een terrasoverkapping met glazen schuifwand, bijvoorbeeld van ForaVida, zorgt ervoor dat je maximaal kunt genieten van je tuin en het buitenleven, ongeacht het seizoen. Zo combineer je het beste van twee werelden!
 
Beeld: Unsplash

Happlify kan bestaan door gesponsorde content en/of advertenties. Dat betekent dat we een vergoeding krijgen voor het plaatsen van deze gesponsorde content / advertenties. We zijn extreem kritisch op de partijen waarmee we samenwerken, alleen kwalitatieve en relevante ondernemingen en organisaties krijgen toegang tot Happlify.nl. Zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.