Happlify: de leukste shopping guide + blog

Chocola-la-la! Wist je dat chocolade gelukkig maakt? Bij het eten van chocolade worden in de hersenen stofjes aangemaakt waardoor je een goed gevoel krijgt. Britse onderzoekers toonden aan dat de geur van chocolade rustgevend werkt. Reden te meer om deze heerlijke chocolade verrassing te maken! 

Chocolade lepels zijn super leuk als cadeautje of je kunt je visite ermee verrassen. 

Chocolade spoons DIY

Wat heb je nodig voor deze zoete blijmakers?

 • Melkchocolade en witte chocolade 

 • Sprinkles 

 • (Hittebestendige) lepels

 • Satéprikker 

 • Cellofaan 

 • Lint

Zo maak je ze

 1. Smelt de witte- en melk chocolade au bain marie (in aparte kommetjes). Haal ze van het vuur en zet even apart. Leg ondertussen een stuk bakpapier op een bordje.

 2. Kies mooie lepels. Ik gebruikte aardewerk lepels van Bunzlau Castle. 

 3. Je kunt ook houten wegwerp lepels gebruiken of wat dacht je van vrolijke gekleurde lepels van Rice? 

 4. Schep met iedere lepel een ruime hoeveelheid melk chocolade op. Zorg ervoor dat ze goed gevuld zijn. Leg de lepels het op het bakpapier. 

 5. Sprenkel met een theelepeltje wat witte chocolade over de lepels met melk chocolade. Let erop dat de melk chocolade nog niet gestold is. Ga met de punt van een satéprikker door de chocolade heen zodat je een gemarmerd effect krijgt. Als finishing touch versier je ze met sprinkles!

 6. Wanneer de chocoladelepels volledig afgekoeld zijn kun je ze inpakken. Doe een klein stukje cellofaan over de lepel en maak het vast met een lintje. Het leuke aan dit cadeautje is wanneer je herbruikbare lepels gebruikt dat het ook nog eens duurzaam is. Nadat je hebt genoten van de chocolade heb je mooie lepeltjes waar je nog heel lang plezier van hebt. Wie wordt er niet blij van een zelfgemaakt cadeautje? 

Hoe gebruik je deze chocolade verrassing?

Belangrijk! Zorg voor fijn gezelschap of juist voor een me-time momentje. 

Neem een kopje warme melk en roer de lepel net zo lang tot de chocolade helemaal is opgelost. Of….. net niet helemaal opgelost en snoep het laatste beetje gesmolten chocolade van je lepel, Mmmmm!  

 

Liefs van Fleur

Fleur van Liefsvanfleur
Fleur is fotografe met als specialisatie branding shoots voor creatieve vrouwelijke ondernemers die hun producten (beter) willen verkopen. Daarnaast vind je op haar blog en Instagram regelmatig super leuke DIY projecten (uiteraard prachtig gefotografeerd). Je vindt haar onder de naam Liefs van Fleur.

 

Happlify kan bestaan door gesponsorde content en/of advertenties. Dat betekent dat we een vergoeding krijgen voor het plaatsen van deze gesponsorde content / advertenties. We zijn extreem kritisch op de partijen waarmee we samenwerken, alleen kwalitatieve en relevante ondernemingen en organisaties krijgen toegang tot Happlify.nl. Zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.